VIDEO Sonja Živko, licencirana frizerka za kućne ljubimce u mjesec dana ošiša i do 50 pasa

Svojim je razigranim repom pas Fejsić pokazao da je dobro prihvatio šišanje, a cijelo je vrijeme uz njega bio i vlasnik


Autor: podravski.hr — 28.04.2018. / 19:31 Stil

Sonja Živko već 20 godina pomaže životinjama

Veterinarska tehničarka Sonja Živko iz Sigeca iza sebe ima gotovo 20 godina iskustva sa životinjama, a prije nekoliko je mjeseci odlučila nadograditi svoje znanje i položila tečaj za licenciranu frizerku za pse. U ovom poslu uistinu uživa, a kroz mjesec dana koliko radi ovaj posao ošišala je već pedesetak pasa.

– Moje dugogodišnje iskustvo veterinarske tehničarke odlučila sam obogatiti novim znanjima i završila sam tečaj za šišanje pasa jer uistinu volim životinje – kazala je Sonja i dodala kako je na tečaju prikupila i neka nova znanja koja će joj pomoći da se bolje nosi s izazovima koje donosi rad sa životinjima.

Iako uz ovaj posao i dalje radi kao veterinarska tehničarka u njemu se dobro snašla.

– Nabavili smo svu potrebnu opremu, mašinice, nožiće, škare kao i adekvatne šampone i regeneratore – kazala je Sonja istaknuvši kako uz to koristi i specijalizirane ženske i muške pseće parfeme.

U frizerskom smo salonu za pse zatekli staroengleskog ovčara Bobtaila simpatičnog imena Face kojeg su na šišanje doveli vlasnici kako bi ga pripremili za toplije dane.

– Ova vrsta ima dužu dlaku i to spiralnu koja se zna zapetljati, ali i poddlaku pa ih je potrebno šišati dva puta godišnje i to prije ljeta i prije zime. Ljeti im je vruće pa dlaku ako se ne radi o izložbenom psu možemo ošišati na kratko, a ostavljamo im samo šiške jer su zbog svijetlih očiju osjetljivi na sunce. Zimi treba jako paziti na dužinu dlake zbog poddlake koja se ako pas nije ošišan zna smrznuti pa mu može biti hladno –rekla nam je Sonja.

Svojim je razigranim repom pas Fejsić pokazao da je dobro prihvatio šišanje, a cijelo je vrijeme uz njega bio i vlasnik kojem pas uvijek najviše vjeruje. (rv)

 

FOTO I VIDEO: Dubravko Vutuc