VIDEO/FOTO Od Bednje do Podravine – stotine Zagoraca okupilo se na velikoj fešti u Koprivnici

Na tradicionalnoj manifestaciji prikazane su sve ljepote zagorskog govora budući da je predstava održana na bednjanskom dijalektu, a bila je to i prilika da se okupe i podruže 'podravski' i 'zagorski' Zagorc


Autor: podravski.hr — 10.11.2017. / 12:24 Stil

Dečki z Bednje razgalili su svoje zemljake v Podravini

Udruga Zagoraca Podravine tradicionalnim je okupljanjem u Sportskom centru Brodarić u Herešinu, prigradskom naselju Koprivnice, obilježila Dan grada, a u prepunom društvenom domu ispred 400-tinjak gostiju izvedena je predstava Bednjanska svadba.
Predstavu su izveli članovi KUD-a Josip Genc iz Bednje, a predstava je bila pravi hit među okupljenima koje je nakon prigodnog programa zabavljao glazbeni sastav Kavaliri.

Na tradicionalnoj manifestaciji prikazane su sve ljepote zagorskog govora budući da je predstava održana na bednjanskom dijalektu, a bila je to i prilika da se okupe i podruže ‘podravski’ i ‘zagorski’ Zagorci.

Prikaz tradicionalnih bednjanskih svati

Gostovanje bednjanskih kulturno-umjetničkih amatera u Herešinu zapravo je nastavak dugogodišnje uspješne suradnje s koprivničkom Udrugom Zagoraca u sklopu koje se, i unatoč velike vremenske distance, još uvijek nastoje sačuvati zavičajne veze i sjećanje iseljenih Bednjančana i njihovih potomaka na rodnu bednjansku grudu. (sm)

Dom je bio pretijesan za sve koji su željeli doći

FOTO/VIDEO: NIKOLA WOLF