Vijeće za prevenciju: Dvostruko više prometnih prekršaja u Križevcima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U maloj Gradskoj vijećnici održana je sjednica Vijeća za prevenciju grada Križevaca, na kojoj se čulo kako je stanje sigurnosti na području Policijske postaje Križevci zadovoljavajuće.

– U prvih devet mjeseci ove godine zabilježeno je 217 kaznenih djela. Iz domene općeg kriminaliteta zabilježena su 104 kaznena djela, 35 kaznenih djela zlouporabe droge, 57 kaznenih djela maloljetničke delikvencije te devet kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Zabilježene su 92 prometne nesreće, no niti jedna poginula osoba. Utvrđeno je 4320 prometnih prekršaja, što je povećanje za 2876 prekršaja u odnosu na prošlu godinu, a uglavnom je riječ o prekoračenju brzine. Što se tiče javnog reda i mira, evidentirana su 23 prekršaja, dok je nasilja u obitelji bilo 56 – istaknuo je Ivan Pukec, načelnik Policijske postaje Križevci.

Sastalo se Vijeće za prevenciju

U Križevcima se provodi i program Nisi sama, pomoć žrtvama obiteljskog nasilja u partnerstvu s Gradom Križevcima i Centrom za socijalnu skrb Križevci. Martina Švagelj Jažić, predsjednica križevačke udruge HERA, kazala je kako je trogodišnji program usmjeren na podizanje kvalitete pružanja stručne pomoći i podrške, psihosocijalnog i pravnog savjetovanja, kao i pomoć pri zapošljavanju žena, žrtava nasilja.  

Članovi vijeća za prevenciju govorili su i o izradi Strategije zaštite od nasilja u obitelji kojom će se osigurati kontinuitet provedbe mjera i aktivnosti na području nasilja. Križevci će izradom tog dokumenta postati drugi grad u Hrvatskoj koji će imati Strategiju zaštite od nasilja u obitelji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI