Vijećnici će tri mjeseca raditi besplatno, besplatan i vrtić

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Današnja sjednica Gradskog vijeća Grada koprivnice održala se elektroničkim putem na portalu Gradskog vijeća. Na sjednici su usvojene odluke koje sadrže mjere za ublažavanje posljedica novonastale krize uzrokovane koronavirusom, ali i odluke koje se tiču ukidanja naknada, smanjenja plaća te pružanje ruke pomoći u svakom pogledu.

Sve odluke na sjednici jednoglasno su donesene od strane svih vijećnika, osim Odluke o plaći i drugim materijalnim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada.

Jednoglasno su donesene odluke o oslobođenju plaćanja komunalne naknade za pogođene krizom, poreza na korištenje javnih površina, a obustavlja se i plaćanje spomeničke rente. Roditelji neće morati platiti glazbenu školu za vrijeme kad ne radi, a roditelji neće morati plaćati dječji vrtić za tri mjeseca, sve do lipnja. No, osim ovih odluka, donesena je Odluka o smanjenju plaće gradonačelnika i zamjenice gradonačelnika za 15 posto u razdoblju od tri mjeseca, gradski će vijećnici i članovi upravnih vijeća iduća tri mjeseca također ostati bez svojih naknada, a političke stranke neće dobiti svoj novac za drugo tromjesečje. Više o svemu pročitajte u ponedjeljak u Podravskom listu.

Foto Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI