Vijećnici prihvatili proračun težak 56 milijuna: Temeljito će obnoviti Centar za kulturu i informiranje

Prošli je tjedan održana sjednica Gradskog vijeća u Ludbregu na kojoj su vijećnici prihvatili proračun za 2021. godinu i to u visinu od gotovo 56 milijuna kuna. U proračunu se ističu ulaganja na građevinskim objektima, točnije na Centru za kulturu i informiranje Dragutin Novak, u sklopu kojeg će se uređivati i obnavljati i kinodvorana. Osim ovog velikog projekta, u proračunu se nalaze i mnogi drugi komunalni projekti.

– Brojnim komunalnim projektima na području grada želimo osigurati visoku kvalitetu života svih naših građana. Uz znatna sredstva za održavanje postojeće komunalne infrastrukture, osigurana su značajna sredstva za mnoge komunalne projekte. Ulažemo u izgradnju i asfaltiranje cesta, plinovoda, vodovoda i kanalizacije, uređenje nogostupa, pješačkih staza, parkirališta, dječjih igrališta u naseljima i gradu Ludbregu – poručili su iz Grada.

Ako ćemo o konkretnim projektima koji slijede u 2021. godini, iz Grada naglašavaju kako su prvi na redu dugoočekivana izgradnja bazena, I. faza, izgradnja BIKE parka, uređenje i rekonstrukcija Ludbreškog mlina, za koji postoji ideja i za premještanje knjižnice kako bi se dobilo dovoljno prostora za brojne aktivnosti, zatim izgradnja kamp-odmorišta u sklopu projekta VIA SANT MARTIN.

– Želimo da proračun naglašava da su nam važni svi aspekti života, od gospodarstva, sporta, kulture… Kad razmišljamo o projektima ili kreiranju proračuna, vodimo se konkretnim stvarima zbog kojih će se građani osjećati ugodnije, zbog čega će voljeti grad u kojem žive. Želimo da im Ludbreg nudi sve potrebno za zadovoljenje svojih potreba, ali i potreba djece i da ta djeca kao i svi naši sugrađani budu ravnopravni građani EU, a ne nekakvog dijela Europe koji su svi zaboravili i iz kojeg žele pobjeći – rekli su u Gradu.

Brojke, kao i najave su velike pa se tako u atletsku stazu i sportski park ‘Podravina’ planira uložiti 200 tisuća kuna, novi društveni dom u Selniku 450 tisuća, a za Centar za kulturu i informiranje i obnovu kinodvorane ukupna planirana ulaganja iznose oko 4,5 milijuna kuna, što je najveće ulaganje.

– Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak 2019. godine krenuo je u projekt energetske obnove koja obuhvaća obnovu fasade, modernizaciju sustava grijanja i ugradnju mehaničke ventilacije s rekuperacijom, energetsku obnovu elektroinstalacija strojarskih sustava te izgradnju FN elektrane. Radovi su u završnoj fazi. Uz projekt energetske obnove, u pripremi je i projekt obnove kinodvorane te uređenje hodnika i podrumskog prostora ispod pozornice – rekli su u Gradu vezano uz proračunski najveće ulaganje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI