Vijećnici: Rajn je jasno rekao da nije protiv spajanju Vodnih usluga s KC vodama

Nezadovoljni vijećnici poslali su priopćenje medijima nakon što im je na zadnjoj sjednici križevačkog Gradskog vijeća s dnevnog reda skinuta sedma točka, vezana uz Zahtjev za sazivanjem tematske sjednice na kojoj bi im gradonačelnik Rajn podnio izvještaj o svim poduzetim radnjama vezanima uz Vodne usluge, odnosno Uredbe koju je donijela Vlada, a prema kojoj bi križevačka tvrtka potpala pod KC Vode.

U spomenutom priopćenju optužuju gradonačelnika Rajna da je tim potezom jasno dao do znanja da se ne protivi posljedicama spomenute Uredbe.

– Ovim potezom vijećnici HDZ-a i NL Maria Rajna, te Gradonačelnik Križevaca gospodin Mario Rajn, poslali su jasnu poruku građanima Križevaca kako se NE protive pripajanju križevačkih Vodnih usluga Koprivničkim vodama, i kako nemaju namjeru po tom pitanju više ništa poduzimati – stoji u priopćenju koje potpisuju vijećnici predlagatelji spomenute točke, a to su vijećnici SDP-a, HDS-a te NL Lipa.

Iz Grada su pak priopćili kako spomenuti vijećnici nisu na vrijeme pripremili Zaključak u skladu s aktima, kao i dovoljan broj primjeraka za sve vijećnike sukladno Poslovniku, zbog čega je navedena točka skinuta s dnevnog reda, i to s 11 glasova za.

Međutim, nezadovoljni vijećnici ističu kako je već za vrijeme opsežnije i argumentirane rasprave na spomenutoj točci, kako stoji u priopćenju “bilo vidljivo da su se gradonačelnik Mario Rajn i šef lokalnog HDZ-a gospodin Devčić našli u velikim problemima, jer su se pred građanima Križevaca morali nedvojbeno izjasniti o tome, jesu li za ili protiv pripajanja križevačkih Vodnih usluga Koprivničkim vodama”, navodeći kako je došlo do opstrukcije donošenja Zaključka.

– Koristeći nekompetentnost stručnih službi Grada i nesposobnost Predsjednika Gradskog vijeća, Vijećnici HDZ-a i NL Maria Rajna, protivno Poslovniku o radu Gradskog vijeća, u trenutku kada se trebalo početi glasati o Zaključku, naprasno bez ikakvih argumenata i pravne osnove i usprkos upozorenju predlagatelja sa dnevnog reda skidaju tu točku dnevnog reda – nastavljaju vijećnici u priopćenju.

– S obzirom da je točka nepropisno skinuta, trećina vijećnika (SDP-HDS-LIPA) podnijet će prijavu višim nadležnim tijelima i zatražiti njihovo mišljenje po tom pitanju. Uredba o uslužnim područjima donesena je na štetu građana grada Križevaca i pripadajućih naselja, kao i općina Gornja Rijeke, Kalnik, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec – zaključak je priopćenja, uz navod kako očekuju sazivanje nove sjednice, na kojoj će se donijeti odgovarajuće Odluke i zaključci.

Foto: Krizevci.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI