Vijećnici traže da naplatu parkiranja u gradu preuzme komunalno poduzeće

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prošle je srijede u Ludbregu održana 28. sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o 14 točaka dnevnog reda. Na sjednici je prisustvovalo 15 vijećnika te su na kraju sve točke prihvaćene, a prije same sjednice održan je tradicionalni aktualni sat na kojem su vijećnici uputili svoja pitanja gradonačelniku.

Rasprava se zahuktala kada je vijećnik Goran Horvat htio pitati gradonačelnika o razlozima izlaska iz SDP-a, no predsjednik Vijeća Antun Šimić je reagirao i rekao kako ovo pitanje ne spada u krug pitanja o kojima se raspravlja na Vijeću. Zatim je Horvata zanimalo zašto je postavljena rampa i kamera na ulazu ispred Kuće sunca u Globočecu, koja je zapriječila prolaz na privatni posjed. Isto tako rekao je kako je za to utrošeno 20 tisuća kuna, a da su iz Kuće sunca demantirali zahtjev ili rađenje te rampe, na što je gradonačelnik Bilić kratko odgovorio kako će odgovoriti pismeno.

Vijećnika Ivana Lončarića je pak zanimalo tko je snosio troškove posjeta Zorana Milanovića iz 2019. godine jer kaže kako u životu nema ‘neplaćene večere’, na što je Bilić odgovorio kako se ne treba brinuti da je nešto uzeto iz proračuna, a da je za privatne svrhe i da je tu sigurno sve odrađeno prema zakonu.

Na kraju su sve točke prihvaćene, među kojima i tri odgode rokova za izgradnju. Tako je produženje roka za gradnju betonare dobilo društvo Šljunčara transporti Smontara, obrt Ervina Horvata koji gradi gospodarski objekt te društvo BOMARK PAK d.o.o. za izgradnju solarne elektrane. Svi oni su naime dobili povlastice prilikom kupnje zemljišta uz uvjet da se ispoštuju članci ugovora koji između ostalog govore i o vremenskom roku za realizaciju svojih projekata. Kako je korona-kriza zaustavila gospodarstvo, ti poduzetnici nisu mogli u ugovoreno vrijeme realizirati svoje projekte.

Prihvaćeni su i prijedlozi Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Ludbrega, a rasprave je bilo oko točke koja se ticala zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge parkiranja na javnim parkiralištima koje donosi trgovačko društvo Crtorad d.o.o. Varaždin kao organizator i davatelj usluga parkiranja na javnim parkirališnim prostorima pod naplatom u Gradu Ludbregu.

Naime, klub vijećnika HSLS-a i nezavisnih vijećnika ostao je suzdržan jer smatraju kako bi uređenje parkinga i naplate u Ludbregu trebalo biti pod ingerencijom Grada Ludbrega, odnosno Lukoma. Ipak, kako se sada nije radilo o davanju nove koncesije, već samo o dopunama postojeće, prijedlog je na kraju prihvaćen. Nova koncesija će se davati kroz godinu dana pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li se što mijenjati.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI