Vijećnik: Grad je kupio inventar i kafić iznajmio nećakinji zamjenice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Ludbregu je nedavno ponovno otvoren ugostiteljski objekt u gradskoj sportskoj dvorani, a u najmu je tvrtke RJD Consult, koja ga unajmljuje od Grada Ludbrega. Naime, Grad Ludbreg je nakon zatvaranja objekta otkupio inventar od tvrtke Vidović commerce koja je bila raniji vlasnik te sada, osim prostora koji je od ranije u njegovu vlasništvu, iznajmljuje i opremu.

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća u Ludbregu vijećnik Goran Horvat je uime HSLS-a i kluba nezavisnih vijećnika prozvao gradonačelnika oko ovog poteza jer smatra kako je Grad nepotrebno potrošio novac te objekt dao na korištenje ‘povlaštenoj’ tvrtki.

O najmu kafića raspravljalo je Gradsko vijeće

Gradonačelnik Bilić cijelu je situaciju oko ovog slučaja pojasnio te više puta naglasio kako problema nema, jer Grad Ludbreg na ovome zarađuje novac. 

– Grad Ludbreg nakon zatvaranja objekta imao je mogućnost pustiti prijašnjeg vlasnika da iznese svu opremu iz objekta, što nismo htjeli napraviti jer smatramo da je objekt u sportskoj dvorani potreban korisnicima dvorane, roditeljima koji voze djecu na treninge, navijačima koji dolaze na sportske događaje i slično. Zato smo odlučili unajmiti procjenitelja vrijednosti koji je procijenio inventar i otkupili smo svu opremu za stotinjak tisuća kuna – rekao je Bilić i dodao kako su nakon toga raspisali javni natječaj.

– Nakon otkupa raspisan je javni natječaj na koji se javila samo jedna tvrtka i mi sada njima iznajmljujemo i prostor i opremu te na tome Grad mjesečno zarađuje. Ugovor je potpisan na pet godina i stvarno nema problema u ovome – objasnio je Bilić te dodao kako on nema nikakve veze s tvrtkom koja je u najmu i da je ona odabrana jer je bila jedina prijavljena na natječaj koji je bio otvoren za sve zainteresirane.

Voditelj tvrtke RJD Consult koja trenutno iznajmljuje ovaj objekt rekao nam je kako je sve odrađeno legalno i nema nikakvih dubioza.

– Mi smo se javili na javni natječaj koji je raspisao Grad, ponudili smo nešto više od minimuma koji je bio na natječaju jer smo računali da je moguće da se javi još netko i htjeli smo biti konkurentni. Na kraju smo dobili najam, redovito ga plaćamo i objekt normalno radi. Svi zainteresirani mogli su se prijaviti kao i mi, ja sam voditelj firme, moja supruga službeno je vlasnica, sve je normalno odrađeno i ne znam zašto bi se netko bunio – rekao je voditelj Mario Tenčić.

S druge pak strane, vijećnik Goran Horvat smatra kako se ovdje radi o povlaštenom najmu te da je Grad kupio i namjestio objekt za tvrtku koja u strukturi vlasništva ima osobe u Gradskom vijeću, a vlasnica tvrtke u rodbinskoj je vezi sa zamjenicom gradonačelnika.

– Grad je otkupio rabljeni inventar, šank i nekoliko stolova i sve to platio više od 100 tisuća kuna, a vrijednost tog inventara je amortizirana godinama i ustvari bezvrijedna ili minimalna. Ja sam na sjednici postavio pitanje zašto se ne iznajmljuje samo prostor kao i u svim ostalim objektima, već se kupuje inventar i onda iznajmljuje tvrtki čija je vlasnica nećakinja zamjenice gradonačelnika – rekao je Horvat i dodao kako nije problem iznajmiti prostor jer da je takav objekt sigurno potreban i dobar.

– Mi nemamo ništa protiv toga da objekt radi, dapače, no malo je čudna slučajnost da je Grad na sebe preuzeo otkup tog inventara i iznajmio tvrtki s kojom je povezana zamjenica. Uz to, ta tvrtka u najmu ima i kafić pokraj trgovačkog centra ‘Spar’, no inventar je kao i svi ostali ugostitelji morala nabaviti sama. Prema tome, tako bi Grad na kraju mogao namjestiti objekt bilo kome i dati ga u najam pa ugostitelj ne treba ništa uložiti, već samo raditi. Mislim da je ovo prevelika slučajnost i da se tu radi o sukobu interesa – zaključio je Horvat.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI