VIKEND NA SLOBODI Damir Polančec izašao iz zatvora kako bi mogao glasati na lokalnim izborima

Polančec bi mogao na uvjetnu slobodu tek početkom lipnja, i to ako ga sud odluči pustiti nakon dvije trećine odsluženog zatvora


Autor: podravski.hr — 17.05.2013. / 13:16 Aktualno

KOPRIVNICA, TUROPOLJE – Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, koji od listopada u zatvoru u Turopolju služi desetomjesečnu kaznu za aferu ‘vukovarska studija’, dobio je slobodan vikend kako bi mogao glasati na lokalnim izborima.
Kako doznajemo, imao je pravo na jedan slobodan vikend u svibnju i iskoristio je baš ovaj. Naš reporter snimio ga je danas u ugodnom razgovoru s gradonačelnicom Vesnom Želježnjak u središtu Koprivnice gdje se održavalo tradicionalno maturantsko salonsko kolo.
Polančec je bio podnio zahtjev za uvjetnim puštanjem na slobodu jer mu je u ožujku istekla polovica 10-mjesečne zatvorske kazne koju služi u zatvoru u Turopolju, ali zahtjev nije uvažen. Uobičajeno je da se osuđenici puštaju na slobodu nakon odslužene dvije trećine kazne, ali to se moglo učiniti i nakon proteka polovice kazne.
Polančec bi, dakle, mogao na uvjetnu slobodu tek početkom lipnja. Jasno, ako ga sud odluči pustiti nakon dvije trećine odsluženog zatvora.
Izvještavaju: NIKOLA WOLF i DUBRAVKO VUTUC