Vikend rekorder – vozio s 2,49 promila alkohola u krvi

U vikend akciji policije na području naše županije sankcionirano je 249 prometnih prekršaja, od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 118 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja vožnje za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Rezultat je to redovnog nadzora prometa koji je protekli vikend bio na rasporedu, doznajemo od podravsko-prigorske policije.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 20.30 sati na cesti Đurđevac – Kalinovac kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,49 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 12. ožujka 2022.g. u 8.36 sati na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 112 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Jedan vozača je bio uhićen, a jedan je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom pojačanog nadzora u prometu nisu zatečeni recidivisti.
 
Nadalje, izvršen je nadzor 16 mladih vozača. Mladi vozači su počinili osam prometnih prekršaja od čega jedan prekršaj prevoženja više osoba u vozilu od upisanih u prometu dozvolu, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje i jedan ostali prekršaj, navodi se u polciijskom izvješću.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI