VIROVCI JEDVA ČEKAJU Na raskrižju Lugarićeve i Kolodvorske uskoro kružni tok

Podravski list profile
Projektom je predviđena izgradnja kružnog toka na raskrižju Lugarićeve i Kolodvorske ulice i svi radovi trebali bi završiti do 30. lipnja

U ulici Franje Lugarića u Virju u tijeku su radovi na izgradnji nogostupa. Nakon obnove podzemne komunalne infrastrukture počelo je uređenje same pješačke staze. Ti radovi dio su projekta rekonstrukcije Lugarićeve i Gundulićeve čija je ukupna vrijednost pet milijuna kuna, od čega 3,5 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog poljoprivrednog fonda, dok je preostalih 1,5 milijun osigurala Općina Virje.

– Projektom je predviđena izgradnja kružnog toka na raskrižju Lugarićeve i Kolodvorske ulice i svi radovi trebali bi završiti do 30. lipnja – kaže Mirko Perok, načelnik Općine Virje. 

Rekonstrukcija Gundulićeve, dodaje Perok, već je završena. Tako je dio ulice koji vodi prema školi dobio nogostup i proširenu cestu, čime je riješen jedan od najvećih prometnih problema. U odvojku Gundulićeve prema Ulici Ante Starčevića proširena je i ponovno asfaltirana cesta.

– Ovo je značajan projekt i trenutno najveća investicija na području općine. Sigurnost naše djece na prvom nam je mjestu, a ovim je projektom riješena prometna problematika prilaza zgradama škole i vrtića – zaključio je Mirko Perok.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI