Virovci realizacijom projekata vrijednih 8,5 milijuna kuna proslavili Dan Općine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Virje svečanom povorkom, svetom misom i sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine i blagdan nebeskog zaštitnika, svetog Martina. Uoči same svečane sjednice predstavljeni su i kapitalni projekti koji su uspješno realizirani, a to je rekonstrukcija Lugarićeve i Gundulićeve s izgradnjom kružnog toka te izgradnje reciklažnog dvorišta i nove tržnice. U ta tri projekta ukupno je uloženo 8,5 milijuna kuna od čega je šest milijuna kuna osigurano iz fondova Europske unije i državnog proračuna.

-Prioriteti za iduću godinu su rekonstrukcija zgrade u Rusanovoj ulici u hostel, uređenje nekoliko ulica, prije svega Trga Prodavić i Ulice Ante Starčevića te završetak izgradnje pješačkih staza u ulicama Mitrovica i Novigradska. Tu je i nastavak projekta rekonstrukcija stare škole i to prva faza koja obuhvaća uređenje muzeja, uređenje Trga dr. Franje Tuđmana te energetske obnove Društvenog doma, Doma zdravlja i zgrade stare općine. Namjeravamo izgraditi novo dječje igralište u parku u Virju i obnoviti sva igrališta u ostalim mjestima. Ulagat će se i u rekonstrukciju javne rasvjete i još mnogo manjih projekata vezanih uz svakodnevno poboljšanje životnih uvjeta u općini – istaknuo je Mirko Perok, načelnik Općine Virje.

U sklopu svečana sjednice uručena su i javna priznanja Općine. Zlatne plakete Općine Virje dobili su Ljubica Drmenčić za područje kulture, Marija Bušić za područje predškolskog odgoja, Gordana Matoničkin Ćurić za područje vinogradarstva, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vladimira Čagrana za područje poljoprivrede, Josip Gabaj za područje vatrogastva, Dječji vrtić Zrno u povodu 25. obljetnice rada i 65. obljetnice predškolskog odgoja u Virju te Hrvatsko pjevačko društvo Ferdo Rusan u povodu 135. obljetnice rada.

FOTO: Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI