Virovcima je titula Općine – prijatelja djece poticaj za daljnji rad i ulaganja usmjerena na najmlađe

Mirko Perok, načelnik Općine Virje održao je sastanak s članovima Koordinacijskog odbora akcije Općina Virje – prijatelj djece, a u povodu stjecanja te laskave titule. Na svečanosti Saveza društava Naša djeca Hrvatske načelniku je svečano uručena odluka o dodjeli titule Općina Virje – prijatelj djece te je time Općina Virje, iza gradova Križevaca i Koprivnice, treća u našoj županiji koja se može pohvaliti ovim statusom.

Članice i članovi Koordinacijskog odbora su predstavnici pojedinih ustanova i udruga s područja Općine Virje koje se u svojoj djelatnosti bave s djecom, rade za djecu i s djecom. Načelnik Mirko Perok zahvalio je svima na njihovom radu, a naročito na naporima koje su svi uložili kroz posljednje tri godine i obvezama prema Savezu društava Naša djeca Hrvatske i Središnjem koordinacijskom odboru akcije koliko je trajao put od prijedloga predsjednice Društva Naša djeca Virje Danijele Večenaj da se sve aktivnosti svih udruga i ustanova objedine kroz ovaj projekt te od prijave na akciju, do kandidature i samog stjecanja titule.

Predsjednica Koordinacijskog odbora akcije Kristina Filipović podsjetila je prisutne o tijeku akcije, upoznala s aktivnostima koje su rađene te o rezultatima istraživanja koja su provedena u posljednjoj fazi ocjene o spremnosti stjecanja titule. Istraživanja su provedena na određenom uzorku ispitanika roditelja i djece, a rezultati su pozitivni što je, uz ostale kriterije, rezultiralo odobravanjem dobivanja titule.

Nakon kratkog obraćanja pojedinih članova i izražavanja zadovoljstva i ponosa dobivenim statusom, načelnik Perok, zaključio je da će dobiveni rezultati istraživanja poslužiti i kao smjernice za poboljšanja u radu s djecom i povećanje zadovoljavanja njihovih potreba te da stjecanje titule Općina Virje – prijatelj djece znači poticaj za daljnji rad i ulaganja usmjerena na djecu. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI