Virovec Mirko: Ponovno istrčao 100 kilometara, a prije utrke jede špek, sir i vrhnje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mirko Antoljak, 51-godišnjak iz Virja, i ove je godine sudjelovao na prvenstvu Hrvatske u supermaratonu na 100 kilometara. Neuništivi Mirko ponovno je istrčao svih 100 kilometara, i to za 10 sati i 40 minuta i tim vremenom u konkurenciji 54 supermaratonca zauzeo je odlično 17. mjesto.

– Poboljšao sam svoj osobni rekord za 14 minuta pa sam prezadovoljan rezultatom. Sam je uspjeh istrčati takvu dionicu, a biti u gornjoj polovici trkača za mene je odličan rezultat. Još kad se tome doda i osobni rekord, mogu reći da  se sav trud u pripremi utrke isplatio – kaže Mirko Antoljak.

Na supermaratonima Mirko plijeni pozornost i svojim obrokom uoči utrke. Skoro svi maratonci hrane se raznim energetskim pločicama, a naš Mirko ostao je vjeran domaćim deicijama. Dosad je prije utrke “gablec” bio sastavljen od špeka, sira i vrhnja.

Mirko Antoljak

– Prije ove utrke supruga je skuhala sarmu pa sam sa sobom ponio tri komada i to je bilo moje jelo uoči utrke. Za mene nema bolje energetske bombe od takvih specijaliteta – ističe Mirko Antoljak.

Iako je nakon skoro 11 sati neprekidnog trčanja Mirko bio iscrpljen i izgubio šest kilograma, već drugi dan s prijateljima je “haklao” mali nogomet.

– Normalno je da se nakon takvih utrka osjeti umor, ali kod mene se odmah drugi dan većina toga vraća u normalu. Jedino uzimam malo kraću pauzu od treninga, odnosno smanjim rutu koju tjedno trčim – kaže Mirko Antoljak.

Kod priprema za martone na 100 kilometara Mirko svaki tjedan pretrči oko 120 kilometara. Bez te tjedne kilometraže, ističe on, na supermaratonu se nema što tražiti. Ako neće biti ozljeda Mirko vjeruje da u naredne četiri godine svoje vrijeme na supermaratonu može “spustiti” ispod 10 sati.

– To mi je novi cilj i nadam se da ću ga ostvariti. Utrke na kojima sam planirao sudjelovati nakon ovog maratona odgođene su zbog situacije s koronavirusom. No, postoje naznake da će u svibnju u Cazinu biti održan maraton na šest, 12 i 24 sata. Planiram trčati onaj od 12 sati, čime ću ponovno testirati svoje mogućnosti – zaključio je Mirko Antoljak.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI