VIROVSKA PRKAČIJADA: Vrtićarci i osnovnoškolci se natjecali u pripravljanju prkača

Podravski list profile

Virovska prkačijada, prvi europski festival tradicijskih kolača počela je natjecanjima vrtićaraca i osnovnoškolaca u pripravljanju prkača. U natjecanju vrtićaraca nastupili su mališani iz Virja, Đurđevca, Molva, Novog Virja, Ferdinandovca, Kalinovca i Koprivničkih Bregi, a stručni žiri ocjenjivao je sedam kategorija pa je svaki vrtić dobio nagradu.

U natjecanju osnovnoškolaca najkreativniju poslasticu imala je ekipa Đelekovca, a najuređeniji stol Ferdinandovac. U kategoriji najbolja bananka prvo mjesto osvojilo je Virje, drugo Otočka te treće Čepelovac, dok je u kategoriji najbolja prezentacija prvo mjesto pripalo Molvama, drugo Podravskim Sesvetama te treće Novigradu Podravskom. Uz natjecateljski dio, priređene su i prigodne kulinarske prezentacije Podravke.

Program Virovske prkačijade nastavlja se u 19 sati u šatoru na Trgu Stjepana Radića gdje će svoje specijalitete promovirati učenici ugostiteljskih škola uz mentorstvo akademika kulinarstva Steve Karapandže i Dragice Lukin te degustaciju torti.

FOTO: Sanja i Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI