VIŠE NE BIRAJU Miroslav Mihaljević u šoku: Lopovi su mi iz vrta blizu kuće ukrali dvije tone gnojiva

Policija intenzivno traga za kradljivcima umjetnjaka


Autor: podravski.hr — 26.02.2018. / 10:08 Crna kronika

Miroslavu Mihaljeviću počistili sve što je imao

Miroslavu Mihaljeviću, uzgajivaču povrća iz Suhe Katalene kod Đurđevca, drski je lopov ukrao ni manje ni više nego umjetno gnojivo. Iz neograđenog vrta nedaleko od njegove kuće “krila” su dobile čak dvije tone ‘umjetnjaka’. Svi mještani su, kao i Miroslav, zgroženi činjenicom da je i poljoprivredni repromaterijal postao zanimljiva “roba” lopovima.
– Kakva su to vremena došla kad morate paziti i na umjetnjak. Da mi je netko rekao da ću i na to morati paziti, mislio bih da se igra sa mnom, ali sad kad sam osjetio takvo nešto na vlastitoj koži, postao sam svjestan da više ništa nije sigurno od lopova – priča nam Miroslav Mihaljević.
Šok je, dodaje on, blaga riječ kad je prošlog tjedna uočio da su s njegova imanja nestale dvije tone umjetnjaka. Krađa uroda povrća na njegovim parcelama koja je krenula od prošle sezone nije ga začudila, a nedavno je uočio i da “noge” dobivaju pojedini alati kojima obrađuje parcele.
– Za alat sam mislio da sam ga pospremio na neko drugo mjesto, a ne u štaglju. No, sad kad je nestao umjetnjak, siguran sam da je i taj alat završio kod lopova koji očito već duže operira po mom imanju kad god ulovi priliku – kaže Miroslav Mihaljević.
Slučajeve krađe uroda nije prijavljivao policiji, ali sad je zatražio pomoć “plavaca” u pronalasku drznika koji ga pokrada.
– Krađa povrća iz plastenika i s parcela polako je postala normalna i s tim su suočeni i ostali uzgajivači. No, nikome se, koga poznajem, nije dogodilo da mu kradu umjetnjak i slučaj sam prijavio policiji. Ne preostaje mi ništa drugo nego se nadati da će policija drzniku ući u trag – dodaje Mihaljević.
Zbog krađe umjetnjaka Miroslav planira na svom imanju postaviti videonadzor. To je, ističe on, jedini način da zaustavi lopova u njegovim pohodima.
– Sumnjam da je lopov odjednom odnio dvije tone umjetnjaka, a i nestali alat je razlog zbog kojeg sumnjam da se svako malo mota po mom imanju. Kad su mi počeli krasti urod, redovito sam obilazio svoje parcele, ali nikad nisam naletio na nešto sumnjivo. Nema mi druge nego postaviti kamere – zaključio je Miroslav Mihaljević. (db)
FOTO: DARKO IMBRIŠA