VIŠEGODIŠNJI PROJEKT: Dovršenje galerije u mom kraju životni mi je san

Podravski list profile

U povodu Dana općine Sveti Đurđ, između ostalog, održala se i likovna kolonija na koju je svoj dolazak potvrdilo više desetaka umjetnika. Iako je koloniju financirala Općina Sveti Đurđ, središnje ime i ovogodišnje kolonije je samouki umjetnik iz Hrženice Stanko Sabol – Stado, koji je preuzeo ulogu organizatora.

– Sretan sam što se mnogo umjetnika odzvalo na naš poziv – objasnio je Stanko Sabol Stado.

Inače, Stanko već nekoliko godina pomalo gradi galeriji u sklopu svoje kuće, a završetak ovog prostora životni mu je san.

– Imao sam i nesreću s požarom, a i financijski mi je teško sve to podnijeti, ali malo-pomalo gradim svoju galeriju – objasnio je Stanko Sabol.

Gornja etaža galerije je dogotovljena i tamo se nalaze djela Stanka Sabola Stade, ali i drugih umjetnika s našeg područja.

– Imam djela raznih autora, od naive pa sve do realizma – objasnio je Stado. 

Inače, proslava Đurđeva u Svetom Đurđu počela je ovaj tjedan, a glavni program počeo je u ponedjeljak upravo likovnom kolonijom. Bila je i svečana sjednica VZO-a Sveti Đurđ i obilježavanje 25. godišnice osnutka i rada zajednice. Potom je bila primopredaja kombi-vozila dobrovoljnim vatrogasnim društvima Komarnica i Struga. Održana je i združena vježba sustava civilne zaštite, dok su navečer pjevali Profeel i Nives Celzijus. U utorak je bila sveta misa u župnoj crkvi sv. Jurja u Svetom Đurđu, a potom i svečana sjednica Općinskog vijeća.

FOTO Dražen Vađunec

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI