Vjekoslav Golub (90): Tražim ženu da se uda za me, kad umrem ostavit ću joj mirovinu

Kako kaže, triput se ženio, i to za Zagorku, Slavonku i Podravku, a našalio se da bi mu sad trebala doći jedna Dalmatinka


Autor: podravski.hr — 12.09.2017. / 13:09 Aktualno

Vjekoslav Golub (90) traži ženu svog života

‘Tražim žensku osobu koja nema svoju mirovinu da se uda za mene, a poslije moje smrti njoj će ostati moja mirovina’. Ovako glasi oglas koji je prošli tjedan stigao u našu redakciju kako bi bio objavljen u rubrici Mali oglasi. Iza oglasa se krije Vjekoslav Golub, gospodin koji je prije nekoliko dana navršio punih 90 godina. Zašto se Vjekoslav odlučio na ovakav neobičan potez, odlučili smo saznati od njega.
– A čujte, što da vam kažem… Živim u udomiteljstvu, sâm sam, nemam nikog da me sahrani, a već sam jako star. Grobnicu na koprivničkom groblju imam, sve uredno plaćam i htio bih se oženiti da me supruga pokopa, a ja ću njoj ostaviti svoju mirovinu. Oženit ću onu koja nema mirovinu, tako da ipak ima nešto od braka sa mnom – rekao je Vjekoslav i dodao da buduća supruga ne mora živjeti s njim, samo mu je važno da ga netko sahrani u njegovu grobnicu.
Svoj radni vijek Vjekoslav, koji je rodom iz Lepoglave, proveo je u policiji u Osijeku.
– Iz Osijeka sam došao u Kloštar Podravski, a nakon toga u Koprivnicu i tako sam se tu skrasio. Dane provodim čitajući knjige, volim čitati Podravski list i ne propuštam niti jedan broj. Slušam radio i tako se zabavljam. Teško hodam jer me muče bolovi u kralježnici, a i godine su tu koje me ograničavaju u mnogo toga – objasnio je Vjekoslav.
No deseto desetljeće života uopće ne smeta Vjekoslavu da pronađe novu suprugu. Kako kaže, triput se ženio, i to za Zagorku, Slavonku i Podravku, a našalio se da bi mu sad trebala doći jedna Dalmatinka.
– Nisam još smislio što ću ako mi se javi više žena. Onda ću morati nekako odlučiti koju ću oženiti, no o tom potom. Ideju sam dobio čitajući oglase pa sam vidio da mnogo ljudi traži partnere. Zašto ne bih pomogao nekome ako mogu? Uz mirovinu imam i neke druge stvarčice koje bih ostavio ženi i mislim da bi to koristilo i meni i njoj – rekao je Vjekoslav i dodao da se nada da će se netko javiti na oglas jer zaista samo želi nekome pomoći, kad već može.
Piše: Sonja Markić
Foto: Goran Obran