Vjernici oduševljeni: Crkvi novi pod i tapecirungi na klupama za lakše sjedenje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U đurđevačkoj crkvi svetog Jurja uskoro će početi radovi obnove pjevačkog kora. U planu je obnova poda za koju je Župa od gradske uprave dobila potreban materijal.

– Pod u pjevačkom koru u prilično je lošem stanju i postavit ćemo nove podne obloge od hrasta. Redovito održavamo i orgulje kako bi pjevački zbor mogao pjesmama uveličavati liturgijska slavlja – kaže Marko Rac, đurđevački župnik.

Crkva, dodaje župnik, vapi za obnovom pa se neprestano određuju prioritetne investicije jer bi kompletno uređenje zahtijevalo značajnija financijska ulaganja.

Župnik Marko Rac

-Obnova se odvija po fazama pa smo tako lani u potpunosti uredili sakristiju. Njenim uređenjem dobio se i odgovarajući prostor za župljane za predbilježbe svetih misa – ističe Marko Rac.  

Uz pod u pjevačkom koru, u planu je i obnova dotrajalih električnih instalacija u crkvi. Ti će se radovi financirati dobrovoljnim prilozima župljana.

– Nakon Uskrsa obnovit ćemo i dio klupa za sjedenje koje će dobiti novi ‘tapicirung’. Želja nam je u ovoj godini obnoviti i kompletan pod u crkvi, a za tu investiciju, uz dobrovoljne priloge župljana, očekujemo potpore Varaždinske biskupije, Županije i gradske uprave. Svi planirani radovi neće se odraziti na održavanje misnih slavlja – dodao je Marko Rac.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI