Vjernici oduševljeni: Crkvi novi pod i tapecirungi na klupama za lakše sjedenje

Podravski list profile

U đurđevačkoj crkvi svetog Jurja uskoro će početi radovi obnove pjevačkog kora. U planu je obnova poda za koju je Župa od gradske uprave dobila potreban materijal.

– Pod u pjevačkom koru u prilično je lošem stanju i postavit ćemo nove podne obloge od hrasta. Redovito održavamo i orgulje kako bi pjevački zbor mogao pjesmama uveličavati liturgijska slavlja – kaže Marko Rac, đurđevački župnik.

Crkva, dodaje župnik, vapi za obnovom pa se neprestano određuju prioritetne investicije jer bi kompletno uređenje zahtijevalo značajnija financijska ulaganja.

Župnik Marko Rac

-Obnova se odvija po fazama pa smo tako lani u potpunosti uredili sakristiju. Njenim uređenjem dobio se i odgovarajući prostor za župljane za predbilježbe svetih misa – ističe Marko Rac.  

Uz pod u pjevačkom koru, u planu je i obnova dotrajalih električnih instalacija u crkvi. Ti će se radovi financirati dobrovoljnim prilozima župljana.

– Nakon Uskrsa obnovit ćemo i dio klupa za sjedenje koje će dobiti novi ‘tapicirung’. Želja nam je u ovoj godini obnoviti i kompletan pod u crkvi, a za tu investiciju, uz dobrovoljne priloge župljana, očekujemo potpore Varaždinske biskupije, Županije i gradske uprave. Svi planirani radovi neće se odraziti na održavanje misnih slavlja – dodao je Marko Rac.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti