Vjerovali ili ne: Podravcu banka mora isplatiti preplaćeni kredit

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Austrijska Raiffeisenbank sa sjedištem u Zagrebu presudom Općinskog suda u Koprivnici Vladimiru iz Kalinovca mora isplatiti 5700 kuna preplaćenih rata za kredit koji je podignuo u švicarskim francima. Nastavak je to niza presuda koje je Općinski sud u Koprivnici donio u korist korisnika kredita koji su prema mišljenju suda preplatili iznose kredita.

Iznos koji je Vladimir iz Kalinovca dobio možda nije velik kao u proteklim presudama o kojima smo pisali, no dokaz je kako se može dobiti i najmanji iznos za koji se dokaže kako za to postoji osnova. Vladimir je tako dokazao kako je od 2007. pa do 2013. godine plaćao iznose od početnih 33,40 pa do 109 kuna više od onog koliko je mjesečno morao plaćati.

Kada se to sve zbrojilo, došlo se do iznosa od pristojne plaće koliko će mu Raiffeisenbank sada morati isplatiti. Kao i u dosadašnjim slučajevima, Općinski sud u Koprivnici vodio se čuvenim presudama Vrhovnog suda kojima je potvrđeno kako su banke s klijentima koji su dizali kredite u švicarskim francima sklapali nepoštene ugovore.

Osim toga, banke klijente nisu potpuno upoznale sa svim rizicima koje nosi podizanje kredita s promjenjivom kamatom u švicarskim francima, valuti koja je znatno nestabilna u odnosu na euro. Do sada smo u posljednje vrijeme pisali o nekoliko takvih dostupnih nam presuda, a uvjeravaju nas iz pravosudnih krugova da će ih biti još znatno više. Presudom suca Darka Magdića Raiffeisenbank banka mora Vladimiru iz Kalinovca platiti i 11.400 kuna parničnog troška.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI