VLADA ODMRZNULA IPSILON Brza cesta do Koprivnice gradit će se u četiri etape

Prve dionice prema Bjelovaru i Koprivnici završit će se u ugovorenim rokovima, za što su osigurana sredstva i pribavljena dokumentacija, dok za ostale dionice još nemamo ništa iako imamo ugovorene radove, kaže ministar prometa


Autor: podravski.hr — 20.01.2013. / 20:51 Aktualno

ZAGREB, KOPRIVNICA – Vlada je na posljednjoj sjednici ‘odmrznula’ 12 projekata u cestogradnji koji su stajali zbog problema s financiranjem i zakonskih nedorečenosti.
Odlučeno je, tako, da se nastavlja izgradnja Podravsko-bilogorskog ipsilona prema Koprivnici i Bjelovaru, ali ne više kao autoceste, nego kao brze ceste. Radove će ipak dovršiti HAC s obzirom da ih je i počeo. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je da je izgradnja Podravskog ipsilona podijeljena u četiri faze koje su već ugovorene s izvođačima, iako za tri faze uopće nisu ishođene lokacijske dozvole niti uvjeti gradnje, a nije ni otkupljeno zemljište.
„Prve dionice prema Bjelovaru i Koprivnici završit će se u ugovorenim rokovima, za što su osigurana sredstva i pribavljena dokumentacija, dok za ostale dionice još nemamo ništa iako imamo ugovorene radove“, kaže ministar, a prenosi Hina.
Na ledu je bilo ukupno 12 ugovorenih projekata vrijednih 4,2 milijarde kuna, a zbog zastoja u realizaciji izgubljeno je čak 1,1 milijardu kuna. Ti su projekti konačno ‘odmrznuti’ i kreću u realizaciju čim se steknu meteorološki uvjeti. U Vladi ističu kako su projekti stajali ponajviše zbog problema velikih građevinskih tvrtki, no sada su uključene nove udruge izvođača s novim voditeljima projekata. (Hina/Podravski.hr)