Vlada zabranila daljnja zapošljavanja u državnim službama

Vlada RH na svojoj današnjoj sjednici donijela je Odluke o zabrani novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama kao i zabrani novog zapošljavanja državnih službenika i namještenika u tijelima državne uprave te uredima i drugim stručnim službama Vlade.

Odlukom o zabrani propisane su i iznimke kao i kriteriji za zapošljavanje vježbenika te rokovi za raspisivanje javnog natječaja i oglasa za novo zapošljavanje.

Ta se odluka primjenjuje i na zapošljavanje u pravosudnim i kaznenim tijelima, stručnoj službi Ustavnog suda i pučke pravobraniteljice te drugih pravobranitelja, ali i drugim tijelima koja se osnivaju radi obavljanja državne službe.

Prema dostupnim podacima Ministarstva pravosuđa i uprave u hrvatskom javnom sektoru je krajem 2020. bilo zaposleno 237.990 ljudi. Za njihove plaće, podsjećamo, novac se izdvaja iz državnog proračuna.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI