Vlado nakon velikog požara: Sreća je što su nam ovce bile na ispaši

U požaru koji prošli tjedan izbio na imanju obitelji Tintar i Matak u Srijemu, naselju na području općine Sokolovac, izgorio je štagalj u kojem je bila slama.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Požar je najvjerojatnije uzrokovao kvar žarulje za rasvjetu, a kako je štagalj bio pun slame, vatra se vrlo brzo rasplamsala. Brzom intervencijom koprivničkih profesionalnih vatrogasaca i članova dobrovoljnih vatrogasnih društava Domaji, Ladislava Sokolovačkog i Donjeg Maslarac požar je stavljen pod kontrolu i ugašen. Materijalna šteta procijenjena je na 30.000 kuna.

Vatru je prvi uočio Vlado Matak koji je slučajno izašao iz kuće i vidio gust dim koji je dolazio iz štaglja.

– Čuo sam nekakav prasak pa sam pogledao prema štaglju i vidio dim. Kad sam prišao bliže već se vidio jači plamen i odmah sam zvao vatrogasce. Pokušali smo šlaufom do dolaska vatrogasaca gasiti vatru, ali smo jednostavno bili nemoćni. U štaglju je bilo previše slame da bi se požar tako lako ugasio – priča nam Vlado Matak.

Obitelji Tintar i Matak bave se uzgojem ovaca koje su u trenutku požara bile na ispaši pa vatrena stihija nije bila kobna za njih.

– Imali smo svojevrsnu sreću u nesreći što se požar dogodio po danu kad su ovce na ispaši.  Najvažnije je da se nikome ništa nije dogodilo, a nastalu štetu ćemo već nekako sanirati. Moramo pohvaliti vatrogasce koji su vrlo brzo stigli na naše imanje i spriječili da se požar proširi na obližnju manju šumu – zaključio Vlado Matak.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI