VLAK U SNIJEGU Između Križevaca i Vrbovca ‘riknula’ lokomotiva, putnici se smrzavali na minus 11

Putnici su u Zagreb, umjesto u 7.30 sati, stigli sa sat vremena zakašnjenja


Autor: podravski.hr — 28.02.2018. / 13:18 Aktualno

Ilustracija / Čekala se zamjenska lokomotiva iz Zagreba (Foto: Cropix)

Brojni Podravci i Prigorci koji su jutros krenuli vlakom za Zagreb proživjeli su potresno iskustvo kada im se usred ničega, između Križevaca i Vrbovca kod Gradeca pokvarila lokomotiva. Vlak je stao, ‘riknulo’ je i grijanje, a putnici su čak sat vremena čekali zamjensku lokomotivu iz 40-tak kilometara udaljenog Zagreba. Vanjska temperatura bila je minus 11 stupnjeva celzijevih.
Bez grijanja u vagonima, prepušteni samo toplini svoje odjeće, putnici su u Zagreb umjesto u 7.30 stigli sa sat vremena zakašnjenja, u 8.30 sati.
– Bilo je užasno. Smrzla sam se, a najgore što sam sat i pol kasnila na posao – rekla nam je putnica ‘polarnog vlaka’ koja svakog radnog dana kreće istim vlakom u 6.20 sati iz Koprivnice na posao u Zagreb zajedno s više desetaka Podravaca koji su zaposleni u Zagrebu.
– Brojni putnici su negodovali, nismo znali kada će stići zamjenska lokomotiva, nadali smo se brzo, no čekali smo sat vremena. Nije nam bilo jasno, pitali smo se zašto toliko moramo čekati kada smo do Zagreba imali najviše 20 minuta – rekla nam je putnica iz vlaka.
Svoje nezadovoljstvo HŽ-om prenijela je na Facebooku i Koprivničanka Andreja Horvat Friščić koja radi u Saboru. I ona je jutros zaglavila u vlaku te poručila kako je “umrla lokomotiva i nema grijanja, naravno”.

Facebook status putnice

Karlo Eisenbeisser
FOTO: CROPIX