Vlasnici nekad poznate koprivničke trgovine ipak osuđeni zbog zlouporabe

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vlasnici propale tvrtke Centar nijansa, prvog koprivničkog salona za boje i lakove, poznati poduzetnici i supružnici Marija (48) i Ivan (57) Grgičin iz Koprivnice, na Županijskom sudu u Varaždinu osuđeni su na godinu dana zatvora.

No, nepravomoćno osuđeni poduzetnici neće u zatvor zato što im je odlukom suca Igora Pavlica bezuvjetni zatvor zamijenjen radom za opće dobro, tako da im je jedan dan zatvora zamijenjen s dva sata dobrotvornog rada. Ponovljenom presudom suca Igora Pavlica supružnici Grgičin, kao direktori Centra Nijansa, radi izvlačenja imovine iz tog društva prenijeli su nekretnine i pokretnine društva. Prema presudi, supružnici su se dogovorili da prenesu imovinu tvrtke na Mariju Grgičin te su se dogovorili da iznose iz ugovora i faktura ne plate.

Tako je, prema presudi, Marija Grgičin stekla nepripadnu materijalnu dobit od gotovo 655.000 kuna. Istom presudom Marija i Ivan Grgičin oslobođeni su dijela optužbe da su sa žiro-računa tvrtke skidali oko 366.000 kuna, od čega je 23.300 kuna bilo u robi. Odlukom suca Pavlica, svaki od optuženika mora nadoknaditi po 1.000 kuna troškova kaznenog postupka.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI