Vlasnik Haasa u Đurđevcu: Ne mogu obećati da neće biti otkaza

Direktorica isključivo provodi moje odredbe. Prijašnji direktori znali su donositi odluke bez mojeg znanja i tu sam griješio, no sad se situacija promijenila, rekao je Franz Xaver Haas


Autor: podravski.hr — 20.12.2012. / 15:21 Aktualno

ĐURĐEVAC – Grupacija Haas ne namjerava u pogonima u Đurđevcu ugasiti proizvodnju kao što se u posljednje vrijeme špekulira. To je radnicima potvrdio Franz Xaver Haas, austrijski vlasnik grupacije Haas koji je istaknuo da đurđevački Haas dom ima resurse da postane profitabilan dio kompanije.
– Ovu godinu u drvnoj industriji obilježila je kriza koja se odrazila i na poslovne rezultate proizvodnje u Đurđevcu. Mi smo kroz razne investicije osigurali uvjete da proizvodnja u Đurđevcu pozitivno posluje i u idućoj godini očekujemo da će radnici kvalitetom proizvoda i učinkovitim radom dati svoj doprinos u ostvarenju očekivanih rezultata – rekao je Haas.
Kriza u drvnoj industriji, dodao je, natjerala je vodstvo na nepopularne mjere pa je tijekom ove godine u đurđevačkim pogonima otkaze dobilo 38 radnika.
– Ne mogu obećati da u idućoj godini neće biti otkaza. Nadam se da ćemo svi zajedno dati svoj doprinos u ostvarenju zacrtanih ciljeva kako bi se izbjegle nepopularne mjere – rekao je Xaver Haas koji je opovrgnuo sumnje radnika da je direktorica Željka Dolenec Čižmešija na svoju ruku provodila nepopularne mjere i davala otkaze.
– Direktorica isključivo provodi moje odredbe. Prijašnji direktori znali su donositi odluke bez mojeg znanja i tu sam griješio, no sad se situacija promijenila – pojasnio je on.
TEKST: Dinko Borozan
FOTO: Darko Imbriša