Vlasniku koji je danas u zagrebu otvorio teretanu prijeti dvije godine zatvora

Andrija Klarić, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci koji ju je jutros otvorio usprkos zabrani, bit će prijavljen za kazneno djelo.

To proizlazi iz priopćenja zagrebačke policije poslanom medijima, piše Index.hr.

“Danas oko 7:45 u Zagrebu u II zagorskoj ulici, policijski službenici utvrdili su kako teretana posluje, unatoč zabrani, tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH. Na navedenoj adresi, u unutrašnjosti teretane, zatečeni su 51-godišnji vlasnik te četiri osobe koje su vježbale uz četiri osobe na samom ulazu u navedeni prostor. Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu”, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

“U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz članka 180. st. 1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku”, stoji u policijskom priopćenju.

Andrija Klarić još je za vikend najavio da će, unatoč zabrani rada teretana, danas ujutro otvoriti teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci čiji je vlasnik.

Otvaranje je najavio na Facebooku, a objavio je i da policijski automobil ispred njegove teretane stoji od nedjelje navečer.

Teretanu je, kao što je i rekao, otvorio jutros, a nekoliko ljudi koji ga podržavaju došlo je i vježbati međutim policija i inspektori ubrzo su ušli u prostor i prekinuli vježbanje, a Klarića su priveli. Osobe koje su bile u teretani legitimirane su.

Stavak 1. članka 180 Kaznenog zakona, koji definira kaznu za djelo za koje policija sumnjiči Klarića, kaže da Klariću prijete do dvije godine zatvora.

“Tko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno tijelo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, odnosno za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti od kojih mogu oboljeti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine”, stoji u stavku zakona na koji se poziva policija u priopćenju.

FOTO Screenshot YouTube

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI