Vlč. Piskač se oprašta u nedjelju, evo tko dolazi u starigradsku župu

Odlukom monsinjora, varaždinskog biskupa Bože Radoša došlo je do transfera mnogih župnika, među njima i onih s područja Podravine. Kako bi se jednome od njih, starigradskom župniku vlč. Nenadu Piskaču zahvalio za učinjeno, gradonačelnik Mišel Jakšić ugostio ga je u prostorima Grada.

Velečasni Piskač naime odlazi iz službe župnika u Župi svete Majke Terezije i imenuje se župnikom u Župi Bezgrešnog Začeća BDM u Lepoglavi. Na njegovo mjesto stiže župnik iz Sv. Jurja na Brijegu vlč. Ivica Puškadija.

Vlč. Piskač i gradonačelnik Jakšić

Dodajmo kako je Župa sv. Majke Terezije, u Koprivničkom dekanatu Varaždinske biskupije, nastala 2003. godine i obuhvaća naselja Starigrad, Draganovec, Bakovčice i Štaglinec, a službu župnika preuzeo je upravo velečasni Nenad Piskač. Kada je osnovana, nije imala ni župne crkve ni župnoga stana za svećenika pa se u početku euharistija slavila u područnoj školi u Starigradu i Domu kulture u Starigradu, a župnik Piskač kao podstanar stanovao je kod jedne obitelji.

Godine 2004. započela je gradnja župnoga pastoralnoga centra, dok je gradnja župne crkve započela 2008. godine. Crkva je 2009. posvećena.

Svetom misom u nedjelju, 16. kolovoza velečasni Piskač oprostit će se od svojih župljana.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI