Vodi bitku s gradskom upravom: Problem s odvodnjom rješavamo otprilike pet godina

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Božica Ivančan iz đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena već pet godina vodi bitku s gradskom upravom oko rješavanja odvodnje oborinskih voda.

Svaka obilnija kiša njeno dvorište pretvara u bazen, a kišnica nerijetko završava i kući. Kanal za odvodnju ispred njene kuće je zapušten, a i ne može prihvatiti oborine koje se slijevaju s okolnog brijega i završavaju na njenom imanju.

– Komunalnog redara stalno upozoravam na problem s odvodnjom, ali u pet godina ništa nije učinjeno kako bi se uredio kanal koji bi spriječio poplave na mom imanju. Sad će opet doći obilnije kiše i ponovno će dvorište plivati, a i u kući će biti štete – žali se Božica Ivančan.

U cilju rješavanja problema Božica je kupila susjednu ruševnu kuću. Nedavno je platila i rušenje kuće te čišćenje terena kako bi se dobio prostor za uređenje kanala i samo za taj posao izdvojila je 10.000 kuna.

– Nakon što sam kupila kuću, dobila sam obećanje iz gradske uprave da će se na tom prostoru urediti kanal. No, i dalje nitko ne mari za moje molbe bez obzira na to što sam obavijestila komunalnog redara da je teren spreman za uređenje kanala – kaže Božica Ivančan.

S odvodnjom oborinskih voda problema imaju i njeni susjedi jer je u tom dijelu Sirove Katalene cijeli kanal zapušten i začepljen te je onemogućen protok kišnice.

– Nas se očito smatra građanima drugog reda jer se ništa ne radi kako bi se riješio problem. Važno je da se od nas očekuje da redovito plaćamo komunalnu i naknadu za slivne vode, a nikoga od odgovornih nije briga što stalno nakon kiša imamo poplavljena dvorišta. Nije ni čudo što je tu kod nas u Sirovoj Kataleni sve više praznih kuća koje nitko ne želi kupiti iako su cijene povoljne – zaključila je Božica Ivančan.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI