Vojska upozorila Podravce i Prigorce: Naši će avioni “bučiti”, budite strpljivi

Kako doznajemo, pred nama su sljedeća tri dana redovite letačke aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

-U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će od srijede 20. listopada do petka 22. listopada 2021. u periodu od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida – ističu u HRZ-u i dodaju kako se planirani probni letovi na podzvučnim brzinama u vremenu od 10 do 12 sati očekuju u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla.

-Nakon probnih letova u privremenoj zoni probnih letova “Čazma”, provodit će se zadnja faza ispitivanje aviona u vremenu od 12 do 16 sati tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera – navode.

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se, kažu, kratkotrajna pojačana buka te mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI