Volonteri u Drnju: Bojali klupe, radili pastu za zube i zajedno učili o toleranciji

Podravski list profile

Osnovna škola Fran Koncelak Drnje ugostila je volontere tvrtke GlaxoSmithKline koji su proveli dan u drnjanskoj školi te s učenicima organizirali razne zanimljive radionice. Školi je tvrtka donirala 50.000 kuna, no kako je naglasio Ivan Pikivača, ravnatelj drnjanske škole, poklonili su svoje vrijeme koje učenicima itekako koristi.

U grupama su provodili radionice izrade zubne paste, s učenicima su učili o toleranciji, a pomogli su i u obnovi školskog inventara obnavljajući klupe. Na Narančastom danu, ovom tradicionalnom volonterskom događanju tvrtke GlaxoSmithKline, gostima iz Zagreba pridružio se i Peter Clements, zamjenik veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH, koji je pohvalio ovu inicijativu te dodao kako je sretan što boravi u Drnju i školi.

Osim volontera GSK-a, na radionicama su sudjelovale i magistre Ana-Marija Cikoš, Marija Banožić i Martina Jakovljević s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, a kao partner u projektu u Drnju je bio i Zlatko Martić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica.

– Ovo je pravi primjer kako djeca u osnovnoj školi na konkretnim primjerima mogu naučiti nešto novo te već sad vidjeti zanima li ih znanost ili neko obrtničko zanimanje. To je prava prezentacija, a ne neka Powerpoint prezentacija na kraju osmog razreda. Neki će već danas možda odabrati svoje zanimanje – rekao je ravnatelj Pikivača.

I učenici i volonteri s oduševljenjem su prionuli radu, a zadovoljstvo nije krio niti Slaven Šuker, voditelj poslova s javnošću tvrtke GSK.

FOTO Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti