Vozač inzistirao na dolasku policije nakon što se mladić nekontrolirano zaletio u njegov mercedes. A onda se neugodno iznenadio…

Nesreća se dogodila u Križevačkoj ulici, a 71-godišnjak je skretao u Ulicu S. Miklaužića kad je na njegov mercedes opelom naletio 26-godišnjak


Autor: podravski.hr — 23.07.2018. / 16:00 Crna kronika

Obojici je vozača kazna odmah naplaćena na mjestu nesreće

Vozač mercedesa (71) vjerojatno je gorko požalio što je nakon prometne nesreće koju nije skrivio, a u kojoj je na njegovu automobilu nastala manja materijalna šteta, inzistirao na policijskom očevidu.
Nesreća se dogodila u Križevačkoj ulici u Koprivnici nedaleko od prodavaonice Lidla, a 71-godišnjak je skretao u Ulicu Stjepana Miklaužića kad je na njegov automobil opelom naletio 26-godišnjak. Mercedes imao je postavljenu eurokuku premda nije vukao teret, što je zakonom o sigurnosti prometa na cestama zabranjeno.
Zbog toga je i sam zaradio novčanu kaznu, baš kao i mladić na čijem je opelu nastala znatno veća materijalna šteta. A sve se moglo riješiti vrlo jednostavno i bez plaćanja novčanih kazni.
Prema naputku policije, dok je na vozilima nastala manja materijalna šteta i ako nema ozlijeđenih, vozači su dužni vozila ukloniti s prometnice i popuniti europsko izviješće o prometnoj nesreći, a naknada štete obavit će se preko polica osiguranja. No, kako je 71-godišnjak inzistirao na dolasku policije, to mu se i samome obilo u glavu jer nije pojma imao da eurokuku ne smije ostaviti na automobilu. (ke)

Nesretna eurokuka na mercedesu

FOTO: KARLO EISENBEISSER