Vozači školskog autobusa upozoravaju na opasan šaht: ‘Ne popravi li se šaht, doći će do nesreće.’

Na cesti na ulazu u Ulicu Vladimira Nazora u samom središtu Đurđevca popucao je asfalt uz šaht kanalizacijske mreže, što vozačima zadaje velike probleme. Oštećena konstrukcija šahta predstavlja veliku opasnost jer je, kažu vozači, pitanje vremena kad će puknuti poklopac od težine vozila, prisiljenih prolaziti preko samog šahta. Najveći problem šaht zadaje vozačima školskih autobusa koji nikako ne mogu zaobići oštećenje na cesti.

– Već dva mjeseca na cesti je to oštećenje, a rupa uz konstrukciju šahta svakim je danom sve veća. Bojimo se da kotačem ne ostanemo u tom šahtu jer bi vrlo lako mogao puknuti poklopac. Očito netko od nas prvo mora oštetiti svoje vozilo ili izazvati prometnu nesreću kako bi mjerodavni reagirali – upozoravaju vozači školskih autobusa.

Oštećenje predstavlja opasnost i za bicikliste koji moraju dobro paziti da zaobiđu rupu kako ne bi zapeli na nenadanoj prepreci i pali s bicikla.

– U više navrata upozorili smo gradsku upravu na oštećenje. Nepojmljivo je da se taj mali dio ceste ne može asfaltirati i šaht „fiksirati“ jer to ne zahtijeva neka velika financijska ulaganja. Nisu nimalo ugodni ni zvukovi koji se čuju kad auti i autobusi prelaze preko poklopca, što nas često zna neugodno iznenaditi – kažu građani koji tim dijelom Nazorove najčešće prolaze na biciklu.   

U gradskoj upravi ističu da je sanacija šahta uvrštena u programu održavanja komunalne infrastrukture.

-U proračunu su osigurana sredstva i ugovoreni su radovi s izvodačem. Radovi će biti izvedeni početkom travnja – dodaju u gradskoj upravi.

foto Đuro Grčić

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI