VOZAČI STRAHUJU: Pauka nema niti će ga biti, ali su zato kazne paprene

Podravski list profile

Na nekoliko mjesta na javnim parkiralištima u Koprivnici građani su uočili automobile koji tamo stoje duže vrijeme, pa čak i godinama. Automobili su zapušteni, bez tablica, a vlasnici se ne pojavljuju često kako bi se pobrinuli oko svojih limenih ljubimaca. Jedan takav automobil nalazi se na parkiralištu u Ulici Ljudevita Posavskog, a kako kažu lokalni stanovnici, ovaj automobil ovdje stoji već godinama i u raspadnom je stanju.

– Komunalni i prometni redar Grada Koprivnice u više su navrata pokušali utvrditi identitet vlasnika vozila, zatražena je i pomoć policije u utvrđivanju identiteta vlasnika vozila, međutim bezuspješno. Grad Koprivnica namjerava izmjestiti predmetno vozilo s javne površine – vele u Gradu.

U ovom slučaju radi se o parkiralištu za stanare, ono nije pod naplatom, a otkako je posao upravljanja javnim parkiralištima od Koprivnicaparkinga preuzeo Komunalac, nema više niti pauka pa će ovaj auto vjerojatno tamo ostati do daljnjega.

– Preuzimanjem naplate parkirališnih mjesta Komunalca d.o.o. 1. srpnja 2017. godine od dotadašnjeg koncesionara Koprivnicaparking, prestaje i korištenje „pauk-vozila“ koje je bilo u vlasništvu bivšeg koncesionara. Trenutno se ne razmatra opcija nabavke – kažu u Gradu.

Jedan takav automobil nalazi se na parkiralištu u Ulici Ljudevita Posavskog

No, zato se o redu na javnim parkiralištima brine gradski prometni redar. Ipak, ovlasti prometnog redara ne sežu na zelene površine te u izdavanje dnevnih parkirnih karti koje su u sustavu parkirališta pod naplatom.

– Prometni redar ispisuje obavezne prekršajne naloge (kazne) za nepropisno zaustavljena i parkirana vozila na javnim površinama u koje spadaju nogostup, biciklističke staze, pješačke zone i invalidska mjesta – vele u Gradu.

U nešto manje od četiri i pol godine, od 1. siječnja 2015. do danas komunalni redar ‘intervenirao’ je 534 puta.

– Radilo se o postupanju zbog nepropisnog parkiranja na invalidskim mjestima, a komunalni redar napisao je 313 kazni i 221 upozorenje. Od tog broja, 300-tinjak puta pozvan je i pauk. Novčana kazna za nepropisno parkiranje na invalidskom je mjestu 700 kuna, osim ako se podmiri u roku od tri dana, a tada iznosi 350 kuna – kažu u Gradu.

Dakle, komunalni redar u suradnji s neodgovornim vozačima priskrbio je u četiri i pol godine najmanje 110.000 kuna, i to u slučaju da su svi platili kaznu u roku od tri dana, što, sigurni smo, nisu.

FOTO Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI