VOZAČI STRAHUJU: Pauka nema niti će ga biti, ali su zato kazne paprene

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na nekoliko mjesta na javnim parkiralištima u Koprivnici građani su uočili automobile koji tamo stoje duže vrijeme, pa čak i godinama. Automobili su zapušteni, bez tablica, a vlasnici se ne pojavljuju često kako bi se pobrinuli oko svojih limenih ljubimaca. Jedan takav automobil nalazi se na parkiralištu u Ulici Ljudevita Posavskog, a kako kažu lokalni stanovnici, ovaj automobil ovdje stoji već godinama i u raspadnom je stanju.

– Komunalni i prometni redar Grada Koprivnice u više su navrata pokušali utvrditi identitet vlasnika vozila, zatražena je i pomoć policije u utvrđivanju identiteta vlasnika vozila, međutim bezuspješno. Grad Koprivnica namjerava izmjestiti predmetno vozilo s javne površine – vele u Gradu.

U ovom slučaju radi se o parkiralištu za stanare, ono nije pod naplatom, a otkako je posao upravljanja javnim parkiralištima od Koprivnicaparkinga preuzeo Komunalac, nema više niti pauka pa će ovaj auto vjerojatno tamo ostati do daljnjega.

– Preuzimanjem naplate parkirališnih mjesta Komunalca d.o.o. 1. srpnja 2017. godine od dotadašnjeg koncesionara Koprivnicaparking, prestaje i korištenje „pauk-vozila“ koje je bilo u vlasništvu bivšeg koncesionara. Trenutno se ne razmatra opcija nabavke – kažu u Gradu.

Jedan takav automobil nalazi se na parkiralištu u Ulici Ljudevita Posavskog

No, zato se o redu na javnim parkiralištima brine gradski prometni redar. Ipak, ovlasti prometnog redara ne sežu na zelene površine te u izdavanje dnevnih parkirnih karti koje su u sustavu parkirališta pod naplatom.

– Prometni redar ispisuje obavezne prekršajne naloge (kazne) za nepropisno zaustavljena i parkirana vozila na javnim površinama u koje spadaju nogostup, biciklističke staze, pješačke zone i invalidska mjesta – vele u Gradu.

U nešto manje od četiri i pol godine, od 1. siječnja 2015. do danas komunalni redar ‘intervenirao’ je 534 puta.

– Radilo se o postupanju zbog nepropisnog parkiranja na invalidskim mjestima, a komunalni redar napisao je 313 kazni i 221 upozorenje. Od tog broja, 300-tinjak puta pozvan je i pauk. Novčana kazna za nepropisno parkiranje na invalidskom je mjestu 700 kuna, osim ako se podmiri u roku od tri dana, a tada iznosi 350 kuna – kažu u Gradu.

Dakle, komunalni redar u suradnji s neodgovornim vozačima priskrbio je u četiri i pol godine najmanje 110.000 kuna, i to u slučaju da su svi platili kaznu u roku od tri dana, što, sigurni smo, nisu.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI