Vozački ispit pao je već 192 puta, ali ne odustaje. Kaže, voli automobile

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jedan 50-godišnjak prije nekoliko dana izašao je 192. put na teorijski dio vozačkog ispita – i opet pao. No on ne odustaje. Na ispit izlazi već 17 godina, a potrošio je i tisuće eura no ne odustaje jer, kaže, voli automobile.

– Možda je vrijeme da ograničimo broj izlazaka na ispite na 20 ili 30 puta. Ako tada ne možete položiti ispit i ako ne znate prometna pravila, to na kraju može ugroziti ostale sudionike u prometu – objasnio je Stanisław Kobusiewicz, instruktor vožnje iz mjesta u kojem nesretnik polaže ispite.

Prvi puta je vozački ispit ovaj nesretnik polagao s 33 godine, a pravila su se od tada nekoliko puta mijenjala.

Trenutno se teorijski test u Poljskoj sastoji od 32 pitanja za koja se dodjeljuju bodovi, od jednog do tri. Za pozitivan rezultat je potrebno 68 bodova, a maksimum je 74 što znači da nemate baš puno prostora za greške.

Kandidat za vozača ima samo 25 minuta za rješavanje ispita. Pravila su rigorozna, ali već u prvom pokušaju obično prolazi 70 posto kandidata, piše Hak Revija.

FOTO: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI