ODERALI GA Vozili ga oko 100 kilometara do odredišta pa mu ‘kartu’ naplatili čak 2500 kuna. Cijena je tolika jer je imao poseban tretman

Budući da osuđenik nije dragovoljno pristupio na ročište, niti je svoj izostanak opravdao, svojom je krivnjom prouzročio troškove dovođenja po djelatnicima policije", stoji u rješenju Županijskog suda


Autor: podravski.hr — 12.09.2018. / 16:06 Aktualno

Ilustracija / Autobusna karta za tu relaciju stoji tek stotinjak kuna

Tihomir (37) iz Orahovice dobro će zapamtiti prijevoz do Bjelovara 13. kolovoza ove godine. Za put od stotinjak kilometara morat će platiti ‘kartu’ koja stoji čak 2500 kuna!
Plaćanje neće moći izbjeći jer mu je račun uručio Županijski sud u Bjelovaru. Kako biste imali predodžbu o cijeni ‘karte’ za put od stotinjak kilometara, predočit ćemo vam sljedeći primjer: autobusna karta od Zagreba do Čakovca (oko 100 kilometara) stoji tek 90-ak kuna.
No, Tihomir je imao poseban prijevoz. Vozio se, naime, u policijskom vozilu uz pratnju dva policajca.
“Tihomir F. nije pristupio na ročište (…), niti je svoj izostanak opravdao, te je sudac naložio njegovo dovođenje. Dana 13. kolovoza Tihomir je po policijskim službenicima Policijske uprave virovitičko-podravske doveden na ročište u Županijski sud u Bjelovaru. Dana 16. kolovoza 2018. kod ovog suda zaprimljen je račun izdan od strane PU virovitičko-podravske na iznos od 2.524,48 kn, a na ime dovođenja Tihomira F. u Županijski sud u Bjelovaru. Budući da osuđenik nije dragovoljno pristupio na ročište (…), niti je svoj izostanak opravdao, svojom je krivnjom prouzročio troškove svog dovođenja po djelatnicima policije, pa mu je zbog toga naložen platež troškova dovođenja”, stoji u rješenju Županijskog suda u Bjelovaru.
‘Kartu’ Tihomir mora platiti u roku od 15 dana. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA