STARI ZNANAC Vozio pod zabranom pa tvrdio da je za volanom te noći bio njegov prijatelj carinik. Na sudu – iznenađenje

Nisam vozio ja, već moj prijatelj. Želim da on svjedoči na sudu - rekao je, na svoju žalost, sutkinji


Autor: podravski.hr — 27.06.2018. / 14:11 Crna kronika

Ilustracija / Policija je zatekla totalno pijanog mladića

Dejan (49) neće po dobrome pamtiti noćnu vožnju s prijateljem Darkom zbog koje mora državi uplatiti vrtoglavih 9600 kuna kazne, a malo je nedostajalo da i sam na dulje vrijeme ne završi iza rešetaka.
Dvojica prijatelja za završetak sadržajnog noćnog izlaska poželjeli su popiti još koje piće, no prometna im je policija naprasno prekinula veselu namjeru. Dejan je završio na policiji, a Darko je, umjesto u kafić, morao pješice kući.
Dogodilo se to u nedjelju oko 2 sata u noći u Opatičkoj ulici u Koprivnici. Dejan i Darko vozili su se Dejanovim bmw-om. Luksuzni bmw u noćnim satima policajcima je bio dovoljan razlog da krenu u provjeru.
– Vidio sam da su vozilu dvije muške osobe, a za upravljačem prepoznao sam Dejana kojeg pamtim iz ranijih konrola jer sam imao prilike kontrolirati ga u prometu i prije ovog događaja. Osim toga, znao sam i da je Dejan upravo u vrijeme kad sam ga te noći uočio u prometu imao na snazi zaštitnu mjeru zabrane upravljanja. I druga muška osoba na mjestu suvozača mi je bila poznata jer se radilo o jednom cariniku kojeg sam suretao službeno, no taj carinik nikad nije
bio predmet moje kontrole – ispričao je jedan od policajaca na sudskom ročištu.
Prvo im je Dejan odbio dati vozačku i prometnu, a zatim je odbio i alkotestiranje. I tako je slijedom uobičajene policijske procedure Dejan, umjesto na piću, završio na neudobnom policijskom madracu iza rešetaka. Prisilno je morao i prenoćiti, a istog je dana po žurnom postupku osuđen na koprivničkom Prekršajnom sudu.

Kako je Dejan otprije osuđivan i unatoč svemu vozio pod zabranom, sutkinja Dubravka Končar-Brodarić ga je ‘kvalitetno’ opalila po džepu. Mora platiti gotovo 10.000 kuna. No, opasno mu prijeti i zatvor

Zanimljivo, na sudu je najprije poricao da je vozio on, već da je za upravljačem bmw-a bio njegov prijatelj Darko, inače carinik po zanimanju.
– Nisam vozio ja, već moj prijatelj Darko. Želim da on svjedoči na sudu – rekao je Dejan sutkinji Dubravki Končar-Brodarić.
No, njegov frend Darko na sudu nije htio lagati i ispričao je istinu.
– Vozio je Dejan. Htjeli smo parkirati i otići do obližnjeg kafića. Nisam ni znao da Dejan vozi pod zabranom. Jedan od policajaca prišao je Dejanu, a ja sam se nakon toga udaljio i otišao kući – rekao je Darko na sudu.
Okrivljenik Dejan ga nakon toga ništa nije pitao, vjerojatno od jada što mu prijatelj nije podmetnuo leđa i spasio ga od prekršajnog progona. Dejana su teretili i policajci na čijem se iskazu temeljio cijeli predmet na Prekršajnom sudu.
Suočen s bolnom istinom i činjenicom da se baš sve sručilo na njega, Dejan je na kraju ipak priznao prekršaj i rekao kako je Darka predložio za svjedoka samo da dokaže zašto je odbio alkotestiranje i odbio policajcima pokazati dokumente na uvid.
Kako je Dejan otprije osuđivan i unatoč svemu vozio pod zabranom, sutkinja Dubravka Končar-Brodarić ga je ‘kvalitetno’ opalila po džepu. Mora platiti gotovo 10.000 kuna. No, opasno mu prijeti i zatvor. Osuđen je na mjesec dana uvjetnog zatvora u kojeg neće ići ukoliko u roku od godine dana ne počini novi prekršaj. Uz sve to mu je na dodatnih devet mjeseci zabranjeno upravljanje osobnim automobilima. Ukoliko plati 6400 kuna, kaznu će mu sud smatrati plaćenom u cijelosti, a mora podmiriti i 500 kuna sudskih troškova. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA