Vozio prebrzo podravskim selom, vlasnik auta se izvukao od kazne. Pogledajte kako…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iako je već dulje vrijeme na snazi odredba Zakona o sigurnosti prometa na cestama po kojoj ne možete policiji poslati više osoba koje su vozile vaš auto, jedan je muškarac proteklih dana uspio “preveslati” sustav i izvući se kazne. Njegov je auto zatečen kako početkom lipnja lani ide prebrzo kroz Budančevicu, no on, kako je tvrdio, ne zna tko je vozio.

Vozač je na vrijeme policiji poslao podatke o tri moguća vozača, među kojima je on i još dvije ženske osobe. Nakon što je policija poslala kaznu od 2000 kuna, on se žalio i tvrdio da ne vozi samo on taj auto.

U spisu predmeta postoji obrazac „podaci o vozaču“ koji je dostavljen Policijskoj postaji  Đurđevac dana 31. svibnja 2019., u kojem su navedeni potpuni osobni podaci njega i još dvije osobe.

-Tek od 1. kolovoza 2019. na snazi je novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama u kojem je izmijenjen stavak 3. članka 229. na način da je propisano da se davanje podataka o više osoba koje su u vrijeme izvršenja prekršaja upravljale vozilom ne smatra vjerodostojnim podatkom – rekao je na sudu vozač i dodaje da je ovaj prekršaj počinjen dana 5. lipnja 2019., odnosno prije stupanja na snagu Zakona.

Sud se jednostavno morao prikloniti vlasniku vozila i utvrditi kako je na vrijeme policiji poslao podace o mogućim vozačima.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI