SERIJA PROVALA NA BREGU Vratio se iz zatvora i nema što jesti. Zato provaljuje u klijeti

Policijska uprava kaže da provodi istragu


Autor: podravski.hr — 10.06.2018. / 16:00 Aktualno

Katica Balija već je imala tri provale u svojoj klijeti

Čudne provale prijavili su policiji vlasnici klijeti iz predjela Krči u ludbreškom prigradskom naselju Čukovec. Naime, čak šestorica njih prijavila su da im je netko u noći provalio te im iz klijeti ukrao hranu. Najvjerojatnije se radi o samo jednom provalniku.
– Pretražio je vikendice u koje je provalio te iz dvije otuđio prehrambene proizvode i kavu. Ukupna visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna – kratko su poručili iz Policijske uprave varaždinske.
No, u razgovoru s mještanima Čukovca doznali smo da se ovdje radi o „poštenom lopovu“ koji je krao iz krajnje nužde, u ovom slučaju gladi.
– Čuli smo da se radi o čovjeku koji je bio u zatvoru zbog sličnih nepodopština, a sad kad je pušten, nema se čime prehraniti – rekla je Katica Balija, vlasnica klijeti u Krčima, kojoj ovaj put srećom nije bilo provaljeno.
No, u protekle dvije godine Katica je bila žrtva tri teške provale u njezinu klijet, ali i ostali vlasnici klijeti često su u ovom predjelu, koji je udaljen i šumskim dijelom pomalo izoliran od urbanog dijela naselja, bili žrtve provala i krađa.
– Ukrali su nam vrlo vrijednu inoks bačvu. Da bi stvar bila gora, lopov je ukrao bačvu i iz nje izlio dvjesto litara vina – požalila se Katica Balija na česte provale u vinogradskom dijelu Ludbrega. (md)

FOTO: DRAŽEN VAĐUNEC