Vrhovni sud: Nuši produljili zatvor s 12 na 14 godina za ubojstvo bivšeg dečka

Podravski list profile

Kako doznajemo, Vrhovni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na visinu kazne izrečene Nuši Bunić (23) zbog kaznenog djela ubojstva svog bivšeg dečka Nikole Tureka (30).

Nuša je prvostupanjskom presudom bila prooglašena krivom što je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi pored Drave nožem ubola 30-godišnjaka u vrat i usmrtila ga, a osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od dvanaest godina.

-Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je izrekao 23-godišnjakinji kaznu zatvora u trajanju od četrnaest godina, utvrdivši da prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao utvrđene otegotne okolnosti, kao i da je precijenio značaj olakotnih okolnosti i zbog toga izrekao preblagu kaznu – doznajemo od tužitelja. 

Žalila se i okrivljena Nuša, no njena je žalba odbačena.

FOTO Ilustracija, nema veze sa člankom

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti