VRIJEĐALA POLICAJCE Šefa smjene nazvala debelom svinjom, a drugog nepismenim. Kazna je bila ‘brutalna’

Sudac je bio doista milostiv prema jezičavoj 'milostivoj'


Autor: podravski.hr — 12.12.2017. / 14:10 Crna kronika

Ilustracija/Policija je prijavila slučaj Državnom odvjetništvu

Tijana (40) iz okolice Varaždina upala je ovih dana u policijsku postaju kako bi prijavila uznemiravanje. Došla se požaliti na muškarca koji joj ne da mira i već joj je bila puna kapa svega.
– Dobar dan, došla sam prijaviti čovjeka koji me maltretira, nemrem to više izdržat – obratila se nešto iza 14 sati policajcu koji ju je ljubazno uputio na šefa smjene.
Kad je čovjek stigao, imao je što čuti.
– Ma ko je ovaj? Debela svinjo, pa ja ne želim razgovarati s debelim osobama! Ajde, debeli, makni se, pošalji mi nekog normalnog – odjednom se, ničim izazvana, Tijana počela žestiti na policijskog šefa.
U pomoć je priskočio i šefov kolega, pa je i on dobio porciju ‘jezikove juhe’.
– Ma, šta ti želiš? Ne znaš ni pisati, dajte mi nekog pismenog – izvrijeđala je čovjeka, ni kriva ni dužna.
I tako, Tijana se iz policijske postaje vratila neobavljena posla. Umjesto da prijavi čovjeka koji je, kako kaže, već tjednima sustavno uznemirava i napastuje, prijavu je zaradila – ona. Za remećenje javnog reda i mira.
Sudac je tijekom postupka na koji se Tijana nije ni odazvala ustanovio kako je jezičava žena već prekršajno kažnjavana za slične nepodopštine. Olakotnih okolnosti nije bilo.
Prema presudi, doduše nepravomoćnoj, odrezana joj je kazna od 114 (slovima: stotinu i četrnaest) kuna. Ako uplatnicu odnese u banku u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude, može platiti i samo dvije trećine kazne. Odnosno, točno 76 (slovima: sedamdeset i šest) kuna. I da: oslobođena je plaćanja sudskih troškova.
A mi se ovog časa pitamo: što bi se Tijani dogodilo da je jednog lijepog dana – umjesto u policijsku postaju u okolici Varaždina – kojim slučajem tako nabrijana ušetala u neku američku policijsku zgradu. Pa krenula brutalno vrijeđati njihove plavce. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA