Vrijeđao da je Židov, psovao mater i bacio bicikl – kaznili ga s 50 kuna!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanac Mario (33) presudom Općinskog suda u Koprivnici proglašen je krivim zbog nesvakidašnjeg izgreda ispred trgovine na Križevačkoj cesti u Koprivnici, no na kraju mora platiti tek 50 kuna kazne.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prema presudi, Mario je 31. srpnja prošle godine oko 17.20 sati na parkiralištu ispred trgovine pod utjecajem alkohola od 2,32 promila vikao i galamio i vrijeđao dvojicu muškaraca koji su također bili ispred trgovine. Jednome je psovao mater i vikao da je đubre, a drugome je vikao da je Židov i đubre. Nakon verbalnog, nasilni i odbojno pijani Mario okupljenima je ispred trgovine prijetio i tjelesnim nasiljem.

Srećom, do tjelesnog sukoba nije došlo, no zato je Mario dohvatio bicikl jednog od okupljenih ispred trgovine i bacio ga s parkirališta na travu. Kako su okupljeni shvatili da se jedino dolaskom policije može spriječiti eskalacija sukoba, pozvali su policajce koji su nasilnog Marija uhitili i priveli na triježnjenje. Upravo je činjenica da je bio uhićen i pritvoren ‘skrivila’ da je Mario u prekršajnom postupku osuđen ‘smiješnom’ kaznom. Sutkinja koprivničkog Općinskog suda, njegova Prekršajnog odjela, prijavljenog Marija proglasila je krivim i kaznila plaćanjem 680 kuna. Kako vrijeme uhićenja i boravak na zadržavanju u posebnim policijskim prostorijama u prekršajnom postupku umanjuje kaznu za po 300 kuna, tako je odlučeno da se Mariju kazna umanji za ukupno 600 kuna.

Tako mu je ostalo za platiti 80 kuna. No, ako uplati dvije trećine kazne, što preračunato iznosi tek nešto više od 50 kuna, sud će mu kaznu smatrati kao plaćenu u cijelosti. Mora samo uplatiti i 100 kuna paušalnih troškova suda. Presudu je sutkinja donijela bez ispitivanja okrivljenika, a razmotrivši optužni prijedlog policije, utvrdila je kako je on osnovan zato što službena osoba nema nikakvog osobnog razloga teretiti okrivljenika za nešto što nije učinio. Novčana kazna koja mu je izrečena, navela je sutkinja, primjerena je visini i težini počinjenog prekršaja.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI