Vrijedna investicija: Počelo uređenje Centra za posjetitelje Križnica

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Pitomača krenula je u realizaciju projekta Centra za posjetitelje Križnica koji će biti svojevrsni interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav. Projekt je ukupno vrijedan 15,5 milijuna kuna, od čega je 13,2 milijuna osigurano iz fonda Europske unije i 1,7 milijuna iz državnog proračuna, a u tijeku su prvi građevinski zahvati na uređenju Centra. Investicija obuhvaća rekonstrukciju bivše karaule u Križnici, njeno opremanje te uređenje perivoja, pješačko–biciklističkih staza i rekreativno–turističkih sadržaja. Uređenjem prostora Centra kroz multimedijalne sadržaje interpretirat će se prirodna baština na edukativan i inovativan način, a provodit će se i program škole u prirodi.

– Kompletan prostor Centra bit će pristupačan osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a na raspolaganju će imati i educirane turističke vodiče. Rekreativni i turistički sadržaji također će biti bogati te će biti prilagođeni svim dobnim uzrastima – kaže Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

Izgradnjom centra s popratnim sadržajima, dodaje Grgačić, znatno će se poboljšati turistička ponuda te će Križnica zasigurno postati prepoznatljivo turističko odredište. I sad Križnica privlači brojne izletnike, a novim sadržajima doprinijet će željenom razvoju turizma.

– Križnica je naš prirodni biser i realizacijom ovog projekta postat će središte turizma naše općine – zaključio je Željko Grgačić.

foto Ivan Bedeković

*Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI