Vrijedne ruke: Dvaput prebolio rak, pa uređuje klet iz 1927.

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

„Obnova starinske kleti u Erdovcu kod Križevaca“ mogao bi se zvati projekt koji vlastoručno već nekoliko godina provodi Marijan Sačarić (70). „Poslodavac“ mu je sin, koji je kupio starinu sagrađenu 1927. godine, kako je urezano na gredi.

Tata je već klet pokrio novim crijepom, kompletno obnovio unutrašnjost „po starinski“, napravio vanjsku fasadu i natkrio terasu pred klijeti i sada slijede još završni radovi.

– Kak ima penez, tak se troši. Sin živi u Križevcima, u stanu, a stan je krletka. Kad stigne ovamo, radimo skupa, a on je sam zazidao pečenjaru – veli Marijan.

Marijan Sačarić

On je više nego kvalificiran za posao koji radi.

– Po zanimanju sam građevinski poslovođa. Godinama sam radio u Radniku. Bio sam i u Hrvatskoj i po vani. Nakon 30 godina otišao sam u njemačku firmu i onda sam do penzije radio u Njemačkoj – kazao nam je.

Da su Marijanove ruke vrijedne i vješte vidi se iz svakog detalja na kleti. A kad čovjek dozna da je prebolio ozbiljne zdravstvene probleme, nema druge do skinuti mu šešir.

– Dvaput sam operiran zbog raka. Ne bih puno o tome. Hvala Bogu, sada sam dobro, osim što je tu starost i njezine boljke – veli Marijan.

Vjeruje da će nagodinu obnova biti gotova, a bit će to u pravi čas da 50-godišnjicu braka sa svojom suprugom proslavi upravo u kleti u Erdovcu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI