Vrtićarci imali priliku učiti o ekologiji i uzgoju zdrave hrane

U sklopu projekta “Eco gardens in our kindergartens” (ECO KIDS) koji je odobren u okviru Programa Erasmus+, u Ludbregu je održan završni događaj. Cilj događaja bio je predstaviti postignute rezultate i intelektualne outpute projekta te potaknuti suradnju i umrežavanje različitih obrazovnih, javnih i nevladinih organizacija.

– Grad Ludbreg prije osam godina odlučio je krenuti u tu priču i potpuno se prilagoditi jednoj novoj, zelenoj priči, zelenoj Europi. U ovoj je priči naš vrtić sudjelovao s partnerima iz Makedonije i Bugarske u usmjeravanju djece i pokazivanju najmlađima što je to ekologija, koliko je važno uzgajati zdravu hranu, čuvati prirodu te na taj način preko djece djelovati na njihove roditelje – rekao je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.

Projekt “Eco gardens in our kindergartens” započeo je s implementacijom 1. studenog 2018. godine. Ciljne skupine projekta bila su djeca vrtićke dobi i njihovi odgajatelji i učitelji te ostali stručnjaci iz područja zbrinjavanja otpada i zaštite okoliša.

– Osnova svega je da djeca zajedno s roditeljima nauče vrtlariti ekološki, dakle bez upotrebe pesticida kako bi sami mogli uzgojiti određene prehrambene namirnice koje kasnije mogu i sami pripremiti. Ono što je zapravo najvažnije, time učimo o zdravoj prehrani, zdravom uzgoju, ali i za djecu najvažniji aspekt – druženje – rekla je Zvjezdana Jadanić, ravnateljica Gradskog dječjeg vrtića “Radost” Ludbreg.  

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI