Vuković: Ja ću govoriti koliko hoću, a ne koliko piše u Poslovniku!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pravi šou izveo je negdašnji križevački gradonačelnik Marijan Vuković, šef gradskog HSS-a i vijećnik te stranke, na prošlotjednoj sjednici križevačkog Gradskog vijeća kad je ustvrdio, nakon što je zvučni signal označio da mu je isteklo vrijeme za repliku, a šef Gradskog vijeća Marko Katanović (SDP) upozorio ga je neka govor privede kraju, da on može govoriti koliko hoće, a ne koliko mu ovaj odredi.

Katanović, koji očito nije želio ulaziti u veći sukob, reagirao je kazavši kako vrijeme ne limitira on, nego Poslovnik, no Vuković to nije prihvatio nego je Katanoviću kazao neka si pročita Poslovnik.

– Ja ga znam – rekao je na to Katanović.

– A ne znate ga kad mi ne date da govorim – nije se dao smesti HSS-ov vijećnik.

Katanović mu ipak nije oduzeo riječ, na što je imao poslovničko pravo, nego mu je dopustio da govori dalje.

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća na temu besplatnih radnih bilježnica, što su zatražili HDS i HDZ, Vuković je ustvrdio kako podržava taj prijedlog, ali ne zbog privatnog interesa, odnosno zbog toga što je vlasnik Grafocentra, tvrtke koja distribuira školske materijale.

– Ove godine, kada Grad nije izdvojio novac za radne bilježnice, 90 posto roditelja kupilo ih je upravo u mom poduzeću jer je to jedina tvrtka u gradu koja je mogla snabdjeti učenike. Konstatacija izvršne vlasti da ja imam nekakvu osobnu korist ne stoji, to je obmana javnosti – rekao je on.

Dometnuo je kako besplatni udžbenici lani, kada ih je platio Grad, uopće nisu išli preko njegove tvrtke, a ove godine, kad ih je platila država, jesu.

– Država mi je veći prijatelj od Grada Križevaca – rekao je Vuković, koji se u međuvremenu prometnuo u velikog kritičara gradske vlasti i njezinih poteza.

Voljom vladajuće većine pod kontrolom gradonačelnika Rajna prijedlog o besplatnim radnim bilježnicama odbijen je.

FOTO: ARHIVA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI