Za 12.000 kvadrata traže 2,6 milijuna kuna, ima više zainteresiranih ulagača

Koprivničke poslovne zone, Radnička i Dravska gotovo su popunjene i Grad već naveliko razmišlja o formiranju treće – prema najavama, mogla bi biti na sjeverozapadnom izlazu iz grada, u blizini aktualne zone Dravska te blizini Danice.

Članak je objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kako doznajemo, trenutno je u tijeku natječaj za prodaju još jedne parcele u Radničkoj, a prodaje je vlasnik Komunalac.

Naime, kako doznajemo u Gradu Koprivnici, postoji nekoliko zainteresiranih investitora za parcelu do trgovačkog centra Pevec. Jedan od njih, a ne žele reći kome se radi, posebno je zainteresiran. Radi se o 12.111 kvadrata, kako piše formalno poljoprivrednog zemljišta i prodaje se po početnoj cijeni od 2,6 milijuna kuna.

Cijena ove parcele u poslovnoj zoni po kvadratu je 215,62 kune. Budućem investitoru činjenica da se radi o oranici ne bi trebala smetati jer će imati pravo gradnje, ali i beneficije koje Grad već godinama daje ulagačima koji grade u zonama, posebno ako se radi o proizvodnoj djelatnosti.

Očekuje se da zainteresirani uplate jamčevinu od 75.000 kuna na račun Komunalca, a usmeno javno nadmetanje bit će 21. listopada u podne. Onaj tko ponudi najviše dobit će ovu parcelu i mora je isplatiti u roku mjesec dana.

– Komunalac ima pravo ne odabrati nijednog kupca ako njegov plan nije u skladu s namjerom koja se želi postići prodajom zemljišta – naveli su u natječaju. Inače, u Dravskoj zoni trenutno posluje 29 firmi, a Radničkoj njih 20-ak.

U Koprivnici i dalje nema prireza, komunalni doprinos za gradnju u zonama umanjuje se i do 100 posto, a cijena parcele, kako je navedeno u odluci Grada, može se umanjiti čak i do 95 posto.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI