ZA 50.000 KUNA Policija uskoro postavlja kamere na omiljenom mjestu za bijeg kriminalaca

Videonadzor će biti aktivan 24 sata dnevno


Autor: podravski.hr — 06.02.2019. / 18:49 Aktualno

MUP postavlja kamere na rotor za brzu cestu / Ilustracija

Gradska će uprava u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova postaviti videonadzor na rotoru prema brzoj cesti za Zagreb, doznajemo od gradonačelnika Marija Rajna, koji je prošli tjedan na tu temu održao sastanak s predstavnicima Policijske uprave koprivničko-križevačke.

– Videonadzor će biti aktivan 24 sata dnevno, a na taj potez odlučili smo se stoga što je primijećeno kako kriminalci koriste taj put za bijeg nakon što je otvorena brza cesta. Istini za volju, stopa kriminala nije znatno porasla nakon otvorenja ceste – imamo neka dva razbojništva više nego prije – ali ovo će biti dobar korak za povećanje sigurnosti građana – kazao je Rajn.

Dometnuo je kako je u ovogodišnjem proračunu za videonadzor na rotoru rezervirano 50.000 kuna. Iz gradskog proračuna platit će se kamere, dok će policija osigurati njihovo postavljanje i softver. Videonadzor će, također, nadzirati policija. Sustav bi trebao profunkcionirati sredinom godine.

Rajn kaže kako je u dugoročnijem planu gradske uprave da se na isti način „pokriju“ svi ulazi, odnosno izlazi iz grada, kao i frekventni punktovi u samome gradu, a gledat će se da se iskoriste poticaji koje nudi Europska unija u sklopu programa zaštite od terorizma.

– Naravno da kod nas problem terorizma nije izražen, ali postoji mogućnost za aplikaciju na takve natječaje. Vjerojatno ćemo se udružiti s ostalim gradovima u našoj županiji kako bi se povećao broj stanovnika koji će se na taj način štititi – izjavio je gradonačelnik Rajn. (hš)

FOTO: Tomislav Belušić