Za Bukotermal 2,25 milijuna kuna kredita

Proračun Općine Mali Bukovec za 2022. godinu iznosi 17,9 milijuna kuna, a u nadolazećoj godini u proračunu su predviđena značajna sredstva za projekt Bukotermal. Općinsko je vijeće  svajanjem proračuna dalo suglasnost općinskom načelniku Darku Markoviću da podigne kredit od 2,25 milijuna kuna za dokapitalizaciju tvrtke Bukotermal. Ovo je značajni trošak za općinu i ozbiljan uteg na proračunu, ali načelnik Marković uvjeren je da će se ovo zaduženje isplatiti u budućnosti.

– Ovo je investicija u budućnost Općine Mali Bukovec budući da će ovaj projekt korištenje geotermalne energije usmjeriti u mnogobrojne benefite u godinama koje dolaze, ne samo u gospodarske i razvojne, već i u financijske, čime će ova investicija svakako opravdati svoje sadašnje troškove – naveo je Darko Marković. U proračunu za 2022. godinu za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta planira se utrošiti 1,6 milijuna kuna. Za izgradnju i rekonstrukciju cesta, trgova i parkova u 2022. godini planirano je 600.000 kuna, dio je za održavanje, dok se većina odnosi na sufinanciranje projekata koji će se prijavljivati na nacionalne programe. Za izgradnju Društvenog doma Mali Bukovec u 2022. godini planirano je izdvojiti pet milijuna kuna. Također, u proračunu je predviđena izgradnja biciklističke staze za koju će se u 2022. godini izdvojiti 200.000 kuna. Od ostalih ulaganja uložit će se u javnu rasvjetu, te je produžena valjanost odluke kojom se oslobađa ugostitelje poreza na potrošnju, a uzgajivači cvijeća oslobođeni su 65 posto komunalne naknade.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI