Za COVID pozitivne: U našu bolnicu stigla tri uređaja za terapiju kisikom

Vlada i Ministarstvo zdravstva osigurali su bolnicama 70 uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji će biti isporučeni u zdravstvene ustanove diljem Hrvatske. U koprivničku su opću bolnicu stigla tri takva uređaja.

-To je značajna donacija za županijski zdravstveni sustav koji je svakodnevno na raspolaganju građanima u borbi s koronavirusom, ali i za sve druge zdravstvene potrebe – navode u Županiji.

Ove donacije namijenjene su za one oboljele od koronavirusa koji zahtijevaju intenzivno liječenje, odnosno na taj se način pomaže zdravstvenim djelatnicima u pružanju skrbi što većem broju pacijenata s poteškoćama u disanju.

-Osiguravanjem adekvatne opreme želi se smanjiti pritisak na zdravstveni sustav koji je dodatno opterećen u vrijeme intenzivne lokalne transmisije koronavirusa, a kod uređaja za terapiju visokim protokom kisika posebno je značajna mogućnost odgađanja upotrebe funkcije respiratora kod pacijenata – navode.

Iz Ministarstva zdravstva poručuju kako je distribucija uređaja definirana na temelju dobivenih podataka i potreba zdravstvenih ustanova na razini cijele Hrvatske, prema Odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI